Delo

Slovenski startup Blocksquare je najboljši

Slovenski nepremičninski blockchain startup zmagal na CV Summitu

Slovenski startup Blocksquare je zmagal na tekmovanju na konferenci CV Summit v švicarskem Zugu in prejel nagrado 100.000 dolarjev. Startup podjetjem s pomočjo tehnologije blockchain omogoča dostop do globalnega nepremičninskega trga.

Direktorju Denisu Petrovčiču zmaga pomeni gradnjo njihove prepoznavnosti, je pomembna za rast zaupanja obstoječih in potencialnih partnerjev ter širše družbe. Prav tako pa gradi njihovo verodostojnost in utrjuje njihovo mesto med vodilnimi svetovnimi podjetji tega področja, kar cenijo investitorji in partnerji.

Blocksquare bo namreč prejel podporo organizatorja konference Crypto Valley. Ta bo slovenskemu podjetju omogočila uporabo poslovnih prostorov, odprla vrata v poslovno omrežje za sodelovanje in aktivno pomagala pri nadaljnjem prodoru v industrijo.

Kot je še pojasnil Petrovčič, je treba biti za zmago na takšnem tekmovanju »dvakrat boljši«. V konkurenci 400 podjetij je namreč veliko takšnih, ki prihajajo iz velikih držav, kjer imajo širšo podporo in so tudi bolj prepoznavna.

Blocksquare se je med omenjenimi 400 startupi s področja tehnologije blockchain na vrh prebil v več fazah. Nazadnje v finalu, kjer je predstavitve podjetij poslušalo 1000 obiskovalcev konference. Startup se je lani včlanil v švicarski pospeševalnik Fusion in podpisal pogodbo s svetovalnim podjetjem Deloitte.

Združenje Crypto Valley je institucija, ki želi s podporo švicarske vlade vzpostaviti Švico kot vodilni svetovni ekosistem za blockchain in kriptografske tehnologije. Podpira in povezuje startupe ter uveljavljena podjetja skozi politiko priporočil in s projekti po vertikalah. Prav tako je pobudnik raziskav, organizira konference, hakatone in druge industrijske dogodke, so še zapisali v sporočilu za javnost.

 

ikona pisec STA krog
ikona fotograf Pixabay.com

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button