Delo

Kako lahko postanem mlad podjetnik?

Rural Business Innovation Hub (RBIH) je mednarodni Erasmus+ projekt preko katerega so partnerji razvili in raziskali področje podjetništva na podeželju. Za mlade so ustvari spletno stičišče (HUB), kjer so zbrali vse informacije kako naj mladi razvijejo svojo podjetniško idejo in gredo na samostojno podjetniško pot.

Projekt Rural Business Innovation Hub je ustanovljen z vizijo, je namenjen spodbujanju podjetniških spretnosti med mladimi na podeželju. Njegovi ambiciozni cilji vključujejo krepitev podjetniških kompetenc, spodbujanje razvoja skupnosti in ozaveščanje o podjetniški pismenosti.

V samem projektu so partnerji uporabili veliko praktičnega pristopa pri čemer so se osredotočili na resnične izzive in gojili podjetniško miselnost pri mladih. S podrobnimi raziskavami so se ukavarjali z zapolnitvijo vrzeli med podeželjskimi in mestnimi priložnostmi za razvoj podjetniške ideje – podjetništvo na podeželju. 

Evropsko podeželje se sooča z edinstvenimi izzivi: učinki globalizacije, omejenimi priložnostmi in razlikami v virih. Projekt RBIH se ukvarja ravno s takšnimi temami in želi mladim olajšati njihovo podjetniško pot. V ta namen so se v sklopu projekta razvile naslednje vsebine in gradivo: 

    • Poslovni modeli: Obsežna knjižica s podrobnostmi o uspešnih podeželskih poslovnih praksah v EU.
    • Izobraževalna vsebina: Specializiran učni načrt za mlade podjetnike.
    • Vodnik po poslovnih središčih: Priročnik po korakih za vzpostavitev lokalnih poslovnih središč.

Vse vsebine in informacije lahko najdete na spletni strani, ki je prevedena tudi v slovenski jezik, tudi vso gradivo in knjižice so prevedene v slovenski jezik, kar vam bo še olajšalo pridobivanje informacij o vaši podjetniški ideji. 

Partnerji, ki so vse vsebine pripravljali za mlade bodoče podjetnike prihajajo iz Slovenije (Smart Idea in Better Future), Hrvaške (MP Enterprise), Portugalske (JumpIN Hub), Slovaške (Youthfully Yours) in Romunije (Scout Society – vodilni partner v projektu). 

RBIH je več kot le projekt, je gibanje. 

S tem, ko združite moči z ustvarjalci vsebin, ne začenjate le podjetja; oživljate skupnosti in oblikujete prihodnost. Uporabite te vire za začetek svoje podjetniške poti. Podeželska območja so polna neizkoriščenega potenciala – bodite tisti, ki ga boste izkoristili. Skupaj zgradimo živahno, podjetniško podeželsko Evropo!

Projekt financira Evropska unija.

Izražena stališča in mnenja so izključno stališča in mnenja avtorjev in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije ali Izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA).

Better Future in Smart Idea
Better Future in Smart Idea

Sorodni članki

Back to top button