Izobraževanje

Delavnica: Priprava na zaposlitveni razgovor

Karierni center Univerze v Mariboru (KCUM) pripravlja spletno delavnico o tem kako se pripraviti na zaposlitveni razgovor.

V času COVID-19 ukrepov je marsikateri študent ostal brez t.i. študentskega dela. Je pa tudi marsikateri ta čas intenzivno posvetil pisanju diplomskega ali magistrskega dela. Od februarja 2018 pa velja, da se tako na prvi kot tudi drugi stopnji študija podaljša status študenta, in sicer do konca študijskega leta, v katerem je študent zaključil študij.

Kam naprej?

Že v času študija se spogledujemo z različnimi možnostmi zaposlitve. Najverjetneje smo tudi za opravljanje študentskega dela opravili krajši razgovor preden so nas sprejeli. A zaposlitveni razgovor je nekaj drugega, je “next level”. Tega se zavedajo tudi na KCUM in so v ta namen pripravili spletno delavnico na kateri nas bodo pripravili na nove izzive, ki nas še čakajo.

45-minutna delavnica bo potekala v sredo, 3. junija 2020, ob 10. uri.

Na delavnici Priprava na zaposlitveni razgovor bodo predstavili:

  • kakšna so pričakovanja delodajalca,
  • katera so najpogostejša vprašanja in kako na njih odgovarjati,
  • ter kako reagirati pri nenavadnih vprašanjih.

Po prijavi in dan pred dogodkom boste prejeli kodo za prijavo.

Delavnica, ki bo sprejela do 10 udeležencev, bo potekala na daljavo s pomočjo orodja MS Teams, ki ga zdaj že odlično poznate. Po namestitvi v zgornjem desnem kotu programa kliknite na “Pridružite se ekipi ali jo ustvarite” in v polje “Pridružite se ekipi s kodo” vnesite kodo: gq7h79m.

Prijave sprejemajo do 2. junija, in sicer na spletni strani kc.um.si.

 

DOSTOP.si / KCUM
Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button