BivanjeIzobraževanje

Navodila za glasovanje na OMNIA voliščih za študente

Vkolikor na dan volitev, v nedeljo, 24. aprila, ne boš v volilnem okraju svojega stalnega prebivališča, temveč kje drugje v Sloveniji, se lahko udeležiš volitev fizično na t. i. volišču OMNIA. Na žalost je za drugo možnost, volitve o pošti, že prepozno, saj je rok za prijavo

Volitve na OMINIA voliščih

Študent volivec, ki želi glasovati na volišču zunaj okraja stalnega prebivališča na volišču OMNIA, mora o svoji nameri obvestiti okrajno volilno komisijo, na območju katere ima stalno prebivališče. To lahko stori najkasneje tri dni pred dnevom glasovanja, torej, najkasneje do 20. 4. 2022 do 24. ure.

Vlogo za glasovanje na volišču OMNIA lahko študent volivec odda prek portala eUprava, ki omogoča oddajo vloge z e-identiteto (tukaj) in brez e-identitete (tukaj). Seznam OMNIA volišč najdeš tukaj.

Študent volivec, ki je obvestil okrajno volilno komisijo, da želi glasovati na volišču zunaj območja svojega okraja, se na dan glasovanja zglasi na volišču v okraju, ki si ga je izbral. S seboj potrebuje osebni dokument, s katerim bo izkazal svojo identiteto.

Drugi način glasovanja pa je sicer možen po pošti, vendar je rok za oddajo vloge za volitve po pošti že potekel.

ŠOS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button