Novice

V Ljubljani danes 27. Škisova tržnica

Na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani bo danes potekala tradicionalna Škisova tržnica, ki jo vsako leto organizira Zveza študentskih klubov Slovenije. Prireditev bodo z nagovori odprli ob 13. uri, obiskovalci pa se bodo nato lahko zabavali ob stojnicah z lokalnimi specialitetami, študentskih igrah in koncertih glasbenikov, so sporočili iz Zveze Škis.

Zveza študentskih klubov Slovenije (Škis) dogodek organizira skupaj s študentskimi klubi, mladinskimi organizacijami in študenti, gre pa za največjo študentsko prireditev na prostem v državi. Obiskovalci bodo na prireditvi priča pestremu dnevnemu in večernemu dogajanju. V sklopu odprtja bo potekal tudi tradicionalni mimohod študentskih klubov in organizacij, obiskovalce bodo nagovorili predsednica Zveze Škis, Teja Vogrinec, in gosti.

Študenti se bodo popoldan lahko sprehajali med stojnicami študentskih klubov in se seznanili z lokalnimi specialitetami z vseh koncev Slovenije, zvečer pa uživali ob glasbi. Na glavnem odru se bodo predstavili različni glasbeni izvajalci, med drugim Vazz, Tabu, S.A.R.S., Zablujena generacija, RotorMotor in drugi.

Slogan letošnje Škisove tržnice, ki bo v znamenju rumene in vijolične barve, se glasi Dan za veselje, spomini za življenje. Slogan simbolizira ustvarjalnost, pravljičnost ter čarobnost.

Škisova tržnica pozornost posveča tudi solidarnosti. Že več let tako na različne načine sodeluje s številnimi dobrodelnimi organizacijami, kot so Botrstvo, 20 za 20, Anina zvezdica, in tako pomaga ljudem v stiski. Tokrat bo Zveza Škis v sodelovanju z dobrodelno organizacijo v dobrodelne namene namenila 5000 evrov, so še navedli.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button