Novice

68-letnik iz Ugande meni, da ima s 102 otrokoma zdaj dovolj potomcev

Ugandčan Musa Hasahya Kasera, ki ima 12 žena, 102 otroka in 578 vnukov, se je odločil, da ima potomcev zdaj dovolj. Kot je dejal, je tako velik družino namreč težko preživljati. Trenutno brezposelni 68-letnik, ki sta ga zaradi pomanjkanja dve ženi zapustili, je postal nekakšna turistična atrakcija.

“Sprva je bila to šala (…) zdaj pa je to problem,” je o svojem številnem potomstvu povedal Hasahya, ki živi na domačiji v vasi Bugisa v okrožju Butaleja na oddaljenem podeželskem območju na vzhodu Ugande.

“Zaradi poslabšanja zdravja in zgolj dveh hektarjev zemlje za tako veliko družino sta me dve ženi zapustili, ker si nisem mogel privoščiti osnovnih stvari, kot so hrana, izobrazba in oblačila,” je potožil. Dejal je, da preostale žene zdaj jemljejo kontracepcijo, on sam pa ne.

“Težava je, da se spomnim le imen svojega prvorojenega in zadnjerojenega otroka, imen nekaterih drugih otrok pa se ne morem spomniti,” je dejal in dodal, da mu pri identifikaciji otrok pomagajo njihove matere, čeprav si tudi imen vseh svojih žena ne more spomniti. Hasahyevi otroci so stari od 10 do 50 let, najmlajša žena pa 35.

Prvega otroka je dobil pri 18 letih

Del njegove ogromne družine živi v hiši, ki hitro propada, preostali člani pa v ducatih hišic iz blata in trave. S svojo prvo ženo se je poročil leta 1972, ko sta bila oba stara 17 let, eno leto pozneje pa se mu je rodil prvi otrok.

“Ker sva se rodila samo dva, so mi brat, sorodniki in prijatelji svetovali, naj se poročim z več ženami, da bom imel veliko otrok in tako razširil našo družinsko dediščino,” je pojasnil. Dodal je, da so mu vaščani, ki jih je pritegnil njegov status trgovca in mesarja, za žene ponujali svoje hčerke, tudi mlajše od 18 let.

Otroške poroke so bile v Ugandi prepovedane šele leta 1995, medtem ko je poligamija v tej vzhodnoafriški državi dovoljena v skladu z nekaterimi verskimi tradicijami.

STA
Twitter AFP

Sorodni članki

Back to top button