Potovanje

V Sloveniji kar 1100 destinacij in ponudnikov označenih z Green&Safe

Z znakom Green&Safe, ki označuje visoke higienske standarde in protokole ter trajnostna priporočila v turizmu, se ponaša več kot 1100 slovenskih destinacij in ponudnikov. Gre za eno ključnih orodij, s katerim slovenski turizem gostom sporoča, da lahko pri nas dopustujejo varno in zdravo.

“V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti,” poudarjajo na Slovenski turistični organizaciji (STO). Da bi ohranili in še povečali zaupanje v znamko I feel Slovenia, so že maja 2020 zastavili odgovorne potovalne standarde v turizmu. Te združujejo v vsebinski komunikacijski platformi in znaku Green&Safe.

Z znakom so označeni in poudarjeni visoki higienski standardi in protokoli ter trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije. Želijo vzbuditi zaupanje gostov, da je Slovenija zelena in varna turistična destinacija. Do sedaj je uporabo komunikacijskih orodij in znaka Green&Safe registriralo več kot 1100 ponudnikov turističnih storitev v Sloveniji.

Da so slovenski zdravstveni in higienski standardi v skladu s standardiziranimi globalnimi higienski protokoli varnih potovanj, potrjuje tudi pridobitev mednarodnega znaka Safe Travels Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC). Slovenija je bila junija 2020 med prvimi prejemnicami tega znaka na svetu.

Ponudniki prejmejo nalepko, da so varni in ustrezajo higienskim standardom

Turistični ponudniki, ki registrirajo uporabo orodja Green&Safe, prejmejo nalepko odgovornih potovalnih standardov, ki združuje znak Green&Safe in globalni znak Safe Travels WTTC. To lahko namestijo na vidno mesto nastanitvenih objektov, turistično-informacijskih centrov, kulturnih ustanov, gostinskih obratov, zdravilišč, turističnih agencij in podobno. Znak pa lahko umestijo tudi na svoje spletne strani in digitalna orodja. Poleg tega jim je omogočen dostop do komunikacijskih orodij in znaka ter priporočil uporabe Green&Safe.

STO v sklopu orodja poziva tudi k raziskovanju trajnostnih poslovnih priložnosti v turizmu. “Turizem prihodnosti temelji na odgovornosti in varnosti, zdravem življenjskem slogu in trajnostnem razvoju. To so načela in prakse, vpete tudi v strategijo razvija turizma v Sloveniji. Povezujmo jih z novimi poslovnimi modeli, digitalizacijo in učinkovitostj.Ta lahko pravočasno odgovori na spremenjene potrebe in želje gostov,” poudarjajo.

Izvajalce turistično-gostinske dejavnosti pa pozivajo tudi, naj sledijo priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in izvajajo ukrepe, ki so smiselni za vrsto in obseg njihove dejavnosti.

STAkrog
I Feel Slovenia

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button