Prehrana

Lonely Planet Slovenijo uvrstil na 5. mesto držav za obisk

Globalna založba popotniških vodnikov Lonely Planet je Slovenijo zaradi njene raznolike kulinarične ponudbe in številnih možnosti aktivnih doživetij uvrstila na peto mesto med desetimi priporočenimi državami za obisk v letu 2022. Kot je poudarila direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak, je to za Slovenijo velika čast.

Poleg Norveške je Slovenija edina evropska država, ki se je uvrstila na ta seznam Lonely Planeta, so sporočili iz Slovenske turistične organizacija (STO). Strokovna komisija na osnovi predlogov številnih zaposlenih, novinarjev in blogerjev Lonely Planet ter založniških partnerjev v publikaciji Best in Travel vsako leto razglasi deset držav, destinacij in mest, ki jih bralcem priporočajo za obisk.

Letošnja, že 17. izdaja, je posebno pozornost pri izboru priporočenih destinacij namenila trajnostnim potovalnim izkušnjam. Slovenijo izpostavlja kot zeleno destinacijo, pri čemer poudarja predvsem trajnostno usmeritev ter njeno izredno naravno bogastvo.

“Popotniški vodnik Lonely Planet Best in Travel 2022 se ponaša s potencialnim dosegom 100 milijonov bralcev po vsem svetu. Še posebej veseli, da je Lonely Planet pri pripravi aktualnega seznama priporočenih destinacij za leto 2022 posebno težo namenil prav trajnostim in aktivnim doživetjem ter gastronomiji,” je uvrstitev komentirala direktorica STO Pakova.

Priznanje po njenih besedah pomeni ponovno potrditev pravilnosti usmeritve slovenskega turizma v edinstvena zelena, aktivna in butična doživetja. Hkrati pa je močna vzpodbuda za sodelovanje STO s slovenskim turističnim gospodarstvom in drugimi subjekti v prihodnje.

Na naslovnici Lonely Planet Best in Travel 2022 Piran

“Odgovorno potovanje je že desetletja del slovenskega načina življenja. Slovenija je tako postala vodilna država na svetu v razvoju trajnostnih turističnih strategij. Saj daje prednost kakovosti pred količino in lokalni skupnosti pred potrošništvom,” pa je izpostavil predstavnik Lonely Planet Tom Hall.

Kot so Halla povzeli na STO, Slovenija s ponudbo nepozabnih doživetij, ki segajo od Alp do Jadrana, ostaja inovativna. V zadnjem letu je ponudila številne nove kulinarične in kolesarske poti, ki temeljijo na skupnosti in omogočajo obiskovalcem, da izkoristijo možnosti za bogata naravna in kulturna doživetja.

“Slovenija se je na letošnjo lestvico destinacij v Best in Travel uvrstila tako visoko zaradi svojih nenehnih prizadevanj za oblikovanje trajnostnih rešitev v turizmu. In prav zato smo jo tudi izbrali za destinacijo, ki bo na naslovnici knjige,” je sklenil. Naslovnico Lonely Planet Best in Travel 2022 sicer krasi Piran.

STAkrog
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button