Video

Triletno deklico nenačrtovano v zrak odnesel zmaj na veter

Triletna deklica se je po nesrečnem spletu okoliščin znašla več metrov v zraku, nakar je varno pristala.

Posnetek, ki je zaokrožil po vsem svetu, prikazuje neznano triletno deklico, ki je poletela visoko v zrak, in sicer po tem, ko se je nesrečno zapletla v “rep”, ki ga je imel ogromen zmaj na veter. Deklica se je z mamo udeležila 4. mednarodnega festivala zmajarjev. Ob pristanku na zemljo k sreči ni utrpela hujših poškodb in jo je odnesla le z nekaj odrgninami, poroča Taiwan News.

Festivalski kraj Nanliao, Tajvan, je znan po stalnih vetrovih, ki dosegajo visoke hitrosti. Ravno takšni vetrovi pa so potrebni za uspešno spuščanje zmajev. V času nastalega dogodka pa se je nenadoma pojavil močan sunek vetra. Nekateri ga ocenjujejo celo na 7. stopnjo po Beaufortovi lestvici za vetrove. To pomeni hitrost vetra do 65,50 km/h.

Ravno ta zmaj na veter je znan po tem, da na svojem repu nosi sladkarije, ki jih med letom trosi z neba. Zato je med otroki zelo priljubljen. Preiskovalci še zmeraj niso ugotovili kako je prišlo do tega, da se je deklica ujela v zmajev rep. Takoj po dogodku je župan Nanliaoa ustavil in tudi zaključil festival. Prek Facebook profila se je opravičil deklici in vsem obiskovalcem.

OPOZORILO: Posnetek je lahko moteč. Portal Dostop.si ni avtor objavljenega posnetka.

 

DOSTOP.si (vir)
Pixabay
ikona snemalec Orange Man Watches

 

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button