Video

Triletno deklico nenačrtovano v zrak odnesel zmaj na veter

Triletna deklica se je po nesrečnem spletu okoliščin znašla več metrov v zraku, nakar je varno pristala.

Posnetek, ki je zaokrožil po vsem svetu, prikazuje neznano triletno deklico, ki je poletela visoko v zrak, in sicer po tem, ko se je nesrečno zapletla v “rep”, ki ga je imel ogromen zmaj na veter. Deklica se je z mamo udeležila 4. mednarodnega festivala zmajarjev. Ob pristanku na zemljo k sreči ni utrpela hujših poškodb in jo je odnesla le z nekaj odrgninami, poroča Taiwan News.

Festivalski kraj Nanliao, Tajvan, je znan po stalnih vetrovih, ki dosegajo visoke hitrosti. Ravno takšni vetrovi pa so potrebni za uspešno spuščanje zmajev. V času nastalega dogodka pa se je nenadoma pojavil močan sunek vetra. Nekateri ga ocenjujejo celo na 7. stopnjo po Beaufortovi lestvici za vetrove. To pomeni hitrost vetra do 65,50 km/h.

Ravno ta zmaj na veter je znan po tem, da na svojem repu nosi sladkarije, ki jih med letom trosi z neba. Zato je med otroki zelo priljubljen. Preiskovalci še zmeraj niso ugotovili kako je prišlo do tega, da se je deklica ujela v zmajev rep. Takoj po dogodku je župan Nanliaoa ustavil in tudi zaključil festival. Prek Facebook profila se je opravičil deklici in vsem obiskovalcem.

OPOZORILO: Posnetek je lahko moteč. Portal Dostop.si ni avtor objavljenega posnetka.

 

DOSTOP.si (vir)
Pixabay
ikona snemalec Orange Man Watches

 

Sorodni članki

Back to top button