Štipendije

Štipendijski program In the Field 2023 za študente uprizoritvenih umetnosti

In the Field je štipendijski program, namenjen umetnikom, kulturnim delavcem in študentom s področja uprizoritvenih umetnosti. Prijave so možne do 12. februarja.

Na pozivu bo izbranih 15 štipendistov iz Avstrije, Hrvaške, Slovenije, Češke in Slovaške, ki se bodo letos maja srečali na Dunaju na festivalu Wiener Festwochen. Festival je zasnovan v sodelovanju z brut Wien, vodilnim koprodukcijskim prizoriščem za dunajsko neodvisno umetniško sceno. Letošnji program In the Field bo vodila avstrijska dramatičarka Gerhild Steinbuch.

V 10 dneh, od 19. do 29. maja 2023, bodo štipendisti imeli priložnost obiskati festivalske predstave in vaje, slišati strokovnjake, raziskati mednarodno sceno in lokalni vidik ter premisliti o strukturnih in estetskih izzivih, ki se pojavljajo v sodobni umetniški produkciji. In the Field je za štipendiste brezplačen in krije festivalske vstopnice Wiener Festwochen, nastanitev (za vse štipendiste, ki ne živijo na Dunaju, v enoposteljnih sobah z zajtrkom) ter potne stroške z vlakom do največ 200 evrov.

Rok prijave je 12. februar 2023. Tvoja prijava mora vsebovati CV in motivacijsko pismo (v angleščini in nemščini), zakaj naj prav ti postaneš štipendist programa. Informacije o štipendiji in link do prijavnice lahko najdete tukaj.

Projekt In the Field se osredotoča na transregionalno mreženje in prenos znanja ter združuje mlade iz območja okoli Dunaja (do 300 km). Projekt ponuja izmenjave med udeleženci, organizatorji, mednarodnimi umetniki ter dunajsko kulturno krajino na splošno, kjer je prostor za dialog in navdih ter praktičen vpogled v strukture in delovne prakse na področju umetnosti in kulture.

Motovila
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button