KulskoKultura

ŠtudenTeater 8.0 odpira vpis v novo sezono – do 1. oktobra

Odpira se vpis v osmo sezono ŠtudenTeatra! Za vse tiste, ki ste vedno slutili, da imate v sebi performerja, pa mu do zdaj še niste pustili, da skoči na oder. Odlični profesionalni igralci in režiserji vas bodo popeljali skozi večmesečne delavnice avtorskega gledališča do končne predstave. Spoznali boste zgodovino, producente, prizorišča, teorijo, predvsem pa prakso teatra.

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22, Hiša otrok in umetnosti, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper in ZKD Nova Gorica s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujemo in vodimo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, lutkovnega, performativnega in glasbenega gledališča.

Kako poteka letošnji ŠtudenTeater?

Po uvodnih skupinskih delavnicah in izobraževanih kursih pod vodstvom vrhunskih strokovnjakov (MODUL 1) se boste razdelili v gledališke skupine, ki bodo oblikovane glede na polje zanimanja (sodobni ples, avtorsko gledališče, lutke, interdisciplinarni pristopi itn.). Skozi ustvarjanje avtorske predstave boste razvili svojo lastno gledališko poetiko (MODUL 2). Na koncu sledi festival ŠtudenTeater 8.0, na katerem boste javnosti predstavili svoje predstave.

Kraj izvedbe: Ljubljana, Maribor, Koper, Nova Gorica, Novo mesto

Termini: oktober 2022 – marec 2023

Cena za udeležence v Mariboru, Kopru, Novem mestu in Novi Gorici

MODUL 1 (uvodne skupinske delavnice in teoretska predavanja): 50 evrov

Po zaključku modula se lahko odločite za doplačilo razlike v ceni in udeležite programa MODUL 2 (praktične delavnice in ustvarjanje predstave).

MODUL 2 (uvodne skupinske delavnice, teoretska predavanja, praktične delavnice z mentorji in produkcija predstave): 90 evrov

Kdo se lahko prijavi?

Mladi in mladi po srcu – načeloma pa stari med 18 in 30 let. Študentski status ni pogoj za sodelovanje. Prijavijo se lahko tako posamezniki, kot tudi že delujoče skupine, ki so pripravljene sprejeti še kakšnega člana.

Kako se lahko prijavim?

Izpolniš prijavnico na tej povezavi. Prijaviš se lahko na MODUL 1 ali MODUL 2. Možna je tudi začetna prijava na teoretski modul, ki ga nato nadgradiš z vpisom v praktični MODUL 2 (pri čemer doplačaš zgolj razliko v ceni). Rok prijave je 1. oktober 2022. Kontakt: info@glej.si. Uvodni vikend delavnic je planiran 8 in 9. oktobra 2022.

Gledališče Glej
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button