IzobraževanjeKulturaNovice

Študenti medijskih komunikacij vabijo na premiero kratkega filma Omrežje

V Mariboxu bo v sredo, 6. marca 2024, ob 18. uri potekala premiera kratkega filma Omrežje, ki so ga pripravili študenti in študentke 2. letnika magistrskega programa medijskih komunikacij na FERI-ju.

Študentje in študentke drugega letnika magistrskega programa medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru predstavljajo kratkometražni film Omrežje. Približno 25-minutni film, ki je produkt predmetov Režija in predprodukcija in Praktikum: Produkcija za medije, so premierno predvajali na velikem platnu v mariborskem Mariboxu.

Izvirna zgodba scenarista Jana Hauptmana sledi mlademu študentu Aleksu (Matevž Ozvatič), katerega življenje se vrti okrog »hekanja« z namenom hitrega zaslužka. Kljub spretnosti in previdnosti pa se znajde v ljubezenskih tegobah, ko spozna novo prikupno študentko Mio (Maja Turinek). Za dodaten zaplet poskrbi še skrivnosten profesor (Tom Veber). Zgodba na preizkušnjo postavlja zavezništvo, iskrenost in zaupanje.

Filmska ekipa, ki jo sestavlja 20 študentov, je svoje znanje združila na šestih snemalnih dneh, poleg tega pa več kot 150 ur posvetila predpripravam in montaži.

Premiera bo potekala v sredo, 6. marca ob 18:00 v kinu Maribox. Po ogledu filma sledi kratek pogovor s filmsko ekipo.

Film Omrežje lahko spremljate tudi na Instagramu.

avtorji filma / EŠ
avtorji filma

Sorodni članki

Back to top button