Izobraževanje

Filozofska fakulteta vabi na Zrelo univerzo za starejše in Mini univerzo za otroke

Filozofska fakulteta vsako študijsko leto pripravi različne vsebine tudi za tiste, ki niso njeni redni študenti. Za otroke in starejše pripravlja razumljiva in starosti primerna predavanja o različnih temah.

Mini univerza Filozofske fakultete za osnovnošolce od 3. do 9. razreda

MUF (Mini univerza Filozofske fakultete) je univerza za otroke, na kateri predavateljice in predavatelji različnih fakultet Univerze v Mariboru otrokom približajo znanost, spodbujajo njihovo radovednost in jo obenem potešijo, saj jim ponujajo odgovore na mnoga vprašanja, ki se jim porajajo.

Otrokom predavajo tako, da so predavanja zanje razumljiva in zanimiva. Predavanja na MUF-u segajo na področja naravoslovja, humanistike, družboslovja in umetnosti. Predavanja potekajo vsak drugi petek ob petih in trajajo eno šolsko uro.

MUF PROGRAM je namenjen otrokom od 3. do 9. razreda osnovne šole (15 predavanj: 12 predavanj v živo in 3 predavanja na daljavo) Cena je 90 EUR, za družine, ki vpisujejo dva ali več otrok pa je na voljo 10-odstotni popust.

Vpis otrok na program MUF 2023-2024 poteka preko spletnega obrazca, ki je dosegljiv na spletni strani Mini univerze. 

Zrela univerza Filozofske fakultete vabi starejše od 55 let

Zrela univerza Filozofske fakultete Univerze v Mariboru (ZUF) vabi vse, ki štejejo nad 55 let, da postanejo njeni študenti.

Program je razgiban, saj poskušamo pokrivati različna področja, kar pomeni, da gostimo strokovnjake različnih področij in fakultet. Program ZUF 2023-2024 zajema osem zanimivih enournih predavanj.

Študijsko leto začne oktobra in traja do konca maja. Od študijskega leta 2021/2022 naša predavanja gostujejo enkrat mesečno na Univerzi za tretje življenjsko obdobje v Knjižnici Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah.

Program ZUF Maribor se izvaja na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, Koroška 160, v predavalnici 0.1/FF. Predavanja potekajo vsak drugi torek v mesecu ob 17. uri. Predavanja trajajo 60 minut, zatem pa je 15 minut namenjenih odprti razpravi.

Vpisi potekajo preko spletne strani do 5. oktobra 2023 oz. do zapolnitve mest.

UM
UM

Sorodni članki

Back to top button