Izobraževanje

Študenti UM lahko ECTS točke pridobijo z obštudijskimi dejavnostmi

Univerza v Mariboru (UM) ponuja študentom poleg osnovne študijske dejavnosti tudi kreditno ovrednoteno obštudijsko dejavnost, ki se po vsebini uvršča na področja športa, umetnosti in kulture, raziskav, projektov, prostovoljstva, varovanja zdravja itd.

Učne enote lahko študenti izberejo v okviru proste izbirnosti ali kot dodatne učne enote. V kolikor se študentu te obveznosti priznajo v okviru študijskega programa, v katerega je vpisan, se priznane obveznosti in ECTS kreditne točke vštejejo v skupno število ECTS kreditnih točk študijskega programa. V nasprotnem primeru se kreditno ovrednotena obštudijska dejavnost navede kot dodatno opravljena študijska obveznost študenta, ki se mu vpiše v njegovo evidenco individualnih študentovih obveznosti. Dodatne učne enote se študentu prištejejo k skupni vsoti doseženih ECTS kreditnih točk študijskega programa, v katerega je vpisan, a ne vplivajo na število ECTS kreditnih točk, potrebnih za napredovanje v višji letnik.

V študijskem letu 2020/2021 bodo že drugo leto zapored izvajali kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti na Univerzi v Mariboru.

 

Področja obštudijske dejavnosti

V pravilniku je zapisano, da so obštudijske dejavnosti razdeljene na naslednja področja:

  1. športna dejavnost,
  2. umetnost in kultura,
  3. prostovoljstvo in dobrodelnost,
  4. socialne in družbene aktivnosti,
  5. varovanje zdravja in okolja,
  6. raziskave/znanost/projekti, ki niso del obveznih sestavin študijskih programov,
  7. druga relevantna področja na predlog članice oz. Oddelka za izobraževanje in študentske zadeve Univerze v Mariboru.

Pogoji za prijavo

Prijavijo se lahko študenti, ki so vpisani v študijske programe Univerze v Mariboru in imajo v tekočem študijskem letu veljaven status študenta.

Rok za prijavo

Prijava poteka v času vpisa v višji letnik, in sicer skladno s termini vpisa, ki jih določi posamezna fakulteta, oz. najkasneje do 30. septembra 2020.

Več informacij dobite v Razpisu, Pravilniku in Prijavnici.

 

moja.um.si
arhiv DOSTOP.si
ikona snemalec AVEO

Sorodni članki

Back to top button