Priložnosti

Študiraš ne STEM področju? Vabi te poletna šola Fascinating Electronics for a Cool World

Tri industrijska združenja (AENEAS, EPoSS in Inside), letos v sodelovanju z ECSA (European Chips Skills Academy) organizirajo poletno šolo Fascinating Electronics for a Cool World. Potekala bo med 18. in 23. avgustom 2024 v Italiji.

Namenjena je študentom iz vseh področij STEM, ki so vpisali vsaj dve leti dodiplomskega študija in imajo do konca študija vsaj še eno leto. Namen je navdihniti in privabiti nove talente v svet elektronskih komponent in sistemov.

Želja organizatorjev je izbranim študentom predstaviti nekatere možnosti, ki jih ponujajo sedanje mikroelektronske naprave in predvidene prihodnje aplikacije, ter tako prikazati fascinantni svet mikroelektronike na različnih področjih, kot so senzorski vmesniki, močnostne naprave, radijske frekvence in digitalna tehnologija.

Program bo zajemal štiri glavne teme:

  • polprevodniška tehnologija,
  • načrtovanje integriranih vezij,
  • digitalni sistemi in
  • vgrajena inteligenca Integracija.

Kaj pa stroški?

Petdnevna poletna šola je za izbrane študente popolnoma brezplačna, vključno s prenočiščem in hrano. Potni stroški na bodo povrnjeni v skupni višini 600 evrov na tečajnika. Dobro znanje angleščine je obvezno, saj bo vse potekalo v angleškem jeziku.

Rok za prijave študentov je 30. april 2024.

Več informacij o poletni šoli najdeš tukaj.

KC UM, Aeneas
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button