Priložnosti

Iščejo udeležence mladinske izmenjave Sladki greh

Kaj je tista sijajna stvar, ki nam na skorajda vsakodnevni bazi daje toliko užitka in zadovoljstva, s katero se razvajamo in osvajamo, si jo kupimo tako lahko kot kruh in nam vedno zapolni tisti kotiček, ki vselej ostane prikladno prazen? Hmmm, ne veš? Voluntariat išče prostovoljce za mladinsko izmenjavo Sladki greh, od 4. do 10. avgusta v Hostlu Pekarna v Mariboru in prostovoljca/ko v Kataloniji za 12 mesecev od konca avgusta ali začetka septembra 2019.

Zavod Voluntariat išče prostovoljce za mladinsko izmenjavo Sladki greh, od 4. do 10. avgusta v Hostlu Pekarna v Mariboru.

Pogovorimo se o kakavu!

Seveda so kakav in mnogi izdelki iz njega, med najbolj priljubljenimi je nedvomno čokolada, široko dostopni in nam nudijo mnoge užitke, vendar ti užitki niso nedolžni, vsaj za nekatere ne. Trgovina s kakavom in njegova proizvodnja je žal navadno povezana z izkoriščanjem plantažnih delavcev, deforestacijo, globalnimi podnebnimi spremembami in še bi lahko naštevali. Kar nekaterim predstavlja vsakodnevno crkljanje, drugim lahko predstavlja trpljenje.

Zavod Voluntariat te vabi da se udeležiš udeležiš mladinske izmenjave Sladki greh

Če te zanima

  • kakšna je trgovina kakava in razmere delavcev v državah proizvajalkah kakavovih semen,
  • ali obstajajo tudi druga živila in stvari, kjer najdemo podoben trend,
  • kaj lahko sami naredimo,
  • kako vsebine prenesti drugim,

napiši motivacijsko pismo in ga pošlji na zavod@zavod-voluntariat.si. Pripiši tudi, ali se prijavljaš kot udeleženec ali vodja skupine.

Prijave sprejemajo do nedelje, 16. junija 2019.

Več informacij in prijavo najdeš tukaj.

 

Zavod Voluntariat
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button