Novice

V aprilski krvodajalski akciji sodelovalo več kot 250 študentov

Aprilska krvodajalska akcija Častim 1/2 litra, ki jo že več let zaporedoma organizira Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) v sodelovanju s študentskimi organizacijami univerz in klubi (Zveza Škis), je tokrat k darovanju krvi spodbudila več kot 250 študentov, so danes sporočili iz študentske organizacije.

Vodja projekta Fazli Gashi se je zahvalil vsem, ki so s tako “plemenitim dejanjem, kot je darovanje krvi pripomogli k uspešno izpeljani akciji in k zdravju številnih bolnikov v slovenskih bolnišnicah, kar je še pomembneje”.

Študenti krvodajalsko akcijo organizirajo dvakrat letno – oktobra in aprila v sodelovanju z Zavodom RS za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije. Vsako leto z akcijo ozaveščajo o pomenu darovanja krvi, ki predstavlja nadvse pomemben del zdravstvenega sistema, saj bolnikom omogoča ustrezno oskrbo s krvjo, ki je z zalogami večkrat v pomanjkanju.

“Se vidimo oktobra, ko bomo ponovno častili, do takrat pa nas spremljajte na naši spletni strani www.castimkri.si in Facebook strani Častim pol litra, kjer bomo med drugim obveščali tudi o aktualnih potrebah po posameznih krvnih skupinah,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button