Kulsko

Videoigre v katerih so dekleta v glavni vlogi

Oglej si seznam 5 iger, kjer se zgodba vrti okoli ženskega lika.

Resident Evil 2 and 3 Remake-a

Videoigre,
© CAPCOM
Resident Evil 2 in 3 Remakea se osredotočata na Jill Valentine. Jill je postala ena izmed najbolj popularnih likov v franšizi. Igre niso zgolj odlične, Resident Evil 2 Remake je celo prejel 4 nominacije za Game of the Year Reward. Hkrati pa je v prvem tednu prodal več kot 7 milijonov kopij.

Half-Life Alyx

© VALVE
Half-Life Alyx je pokazal, da Valve še vedno verjame v Half-Life serijo, hkrati pa je dokazal, da je v VR-u prihodnost. V prvem tednu so prodali skoraj milijon kopij, kar je povzročilo tudi velik porast v prodaji Oculus Headseta – prodali so skoraj 80 % več v primerjavi z enakim obdobjem v predhodnem letu.

Mirror’s Edge

Videoigre
© ELECTRONIC ARTS

Faith Connors je na sceno prišla v letu 2008, ko je luč sveta ogledal Mirror’s Edge. Igra je hitro dobila pozornost širše množice, kajti combat-free parkour igre na trgu niso bile prepoznavne. Izid igre je presenetil tudi številne EA navdušence, saj za podjetje ni značilno, da stavi veliko na naslov, ki nima ustvarjenih temeljev s predhodnimi igrami. Prvotna izdaja je prodala 2.5 milijona izvodov, lani pa je trg prišlo nadaljevanje Mirror’s Edge: Catalyst.

Silent Hill 3

Videoigre,
© KONAMI
Heather Mason se je sprva pojavila v Silent Hillu še kot dojenčica, kasneje pa je v Silent Hill 3 nastopila v vlogi protagonistke. Leta 2006 je bila upodobljena tudi v filmu, kjer je bila poznana kot Sharon Da Silva, kasneje pa je smo jo videli tudi v Dead By Daylight – Silent Hill DLC-ju. Silent Hill 3 se po številu prodanih izdaj ni mogel primerjati z drugim delom, vseeno pa se je prodalo 400,000 izvodov – kar ni malo za omenjen žanr.

The Last of Us

Videoigre
© NAUGHTY DOG
Ko govorimo o pomembnih ženskih likih v videoigrah, ne moremo mimo Ellie iz The Last of Us. Ellie ni bila glavna protagonistka igre The Last of Us, saj se zgodba vrti predvsem okoli Joel, vseeno pa so ji posvetili DLC Left Behind. Nadaljevanje, Last of Us Part 2, v središče postavi Ellienovo zgodbo o maščevanju. The Last of Us Part 2 je junija 2020 prodal že več kot 4 milijonov kopij.
To je le krajši izbor iger, kjer so ženske postavljene v ospredje. Ostale igre, ki te bi utegnile zanimati so: Isolation, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Uncharted: Lost Legacy, Celeste in Bayonetta.

 

 Gareth WOODS / Red Bull
 Pixabay, CAPCOM, VALVE, ELECTRONIC ARTS, KONAMI, NAUGHTY DOG

Sorodni članki

Back to top button