KulskoŽivljenjski slog

Freckling

Poletne romance ostajajo, le v malo drugačni obliki

Poletje za marsikoga pomeni dopust, vroče dni, sončenje, morje, glasbene festivale in ležerno uživanje. Med vsem tem pa prinese tudi mnogo zaljubljenosti, tako imenovanih poletnih romanc.

Vsako poletje je »in« nekaj novega, letos so to okrogle brisače, napihljivi flamingi in freckling – novo poimenovanje za zmenke. To ne pomeni, da se dobivamo z osebo, ki ima pegice, ampak da uživamo v romanci toliko časa, kolikor časa imamo (tisti, ki jih dobimo) pegice na nosu. S partnerjem uživamo v dolgih, svetlih, lagodnih večerih. Vendar le do jeseni, ko se ovijemo v šale in pegice izginejo.

Poletne romance se zaključijo v jeseni, vendar se stiki zaradi družbenih omrežji ohranjajo - freckling.
Poletne romance se zaključijo v jeseni, vendar se stiki zaradi družbenih omrežji ohranjajo – freckling.

 

Poletne romance so ravno nasprotno od tistega, kar si želimo v hladnih jesenskih in zimskih mesecih. Mnogi si zaželijo v tem času resne zveze, medtem ko si poleti želimo biti svobodni, samski in uživati v tem kar nam poletje prinese.

Torej, kaj je tukaj novega? Poletna romanca gotovo ne, saj se o tej govori že leta. Nov je termin, »freckling«, ki ga je definiral AskMen. V jeseni se osvobodiš svojega poletnega partnerja, a to ne pomeni, da se stiki izgubijo. Obstaja mnogo socialnih omrežij, kjer občasno preveriš, kaj počne in ko pride novo poletje, lahko ponovno vzpostaviš stik. To so plusi in minusi družbe socialnih omrežij. Brez težav lahko slediš življenju osebe, kljub temu, da je ne vidiš ali slišiš po več mesecev.

Freckling kaže svobodno kulturo zmenkarij, kjer nihče točno ne ve, kako stvari stojijo. Vedno pogosteje pride do običajnega druženja z osebo, ki ga nikakor ne definiramo kot  »dejtanje«. A ob enem sploh ne vemo, če je to druženje le prijateljsko, si druga oseba morda želi priložnostno zabavo, ali vse skupaj celo vodi v zvezo.

Freckling poimenuje tudi druženje med partnerjema, kjer nihče ne ve v kaj se druženje razvija
Freckling poimenuje tudi druženje med partnerjema, kjer nihče ne ve v kaj se druženje razvija

 

Če povzamemo, je freckling uživanje poletne romance, ki se ohladi s prihodom jeseni, a stiki se ne izgubijo popolnoma. Svojo poletno ljubezen še vedno spremljaš na Instagramu in jo naslednje poletje mogoče spet pokličeš.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / LS
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=708splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button