Delo

Za začetnice in izkušene v podjetništvu na voljo mentorski program

V okviru projekta Actimpact je ženskam v podjetništvu na voljo brezplačni mentorski program. Vanj se lahko vključijo posameznice, ki že imajo podjetniške izkušnje ali šele začenjajo svojo podjetniško pot. V Skupnosti slovenskih podjetnic računajo, da se bo programu pridružilo več kot 70 žensk.

Ustanoviteljica Skupnosti slovenskih podjetnic, mentorica in podjetnica Marta Turk izpostavlja pomembnost enakih možnosti in ekonomske samostojnosti žensk v svetu in Sloveniji. “Podjetništvo z družbeno odgovornostjo srečujemo predvsem v populaciji podjetij, ki so jih ustanovile ženske. Prav je, da se taka podjetniška kultura širi v celotnem gospodarstvu, predvsem pa da spremenimo način razmišljanja, ko spodbujamo podjetništvo, in pri posameznikih, ki se odločajo za podjetniško pot,” je dejala na predstavitvi projekta v Mariboru.

Podjetnice, ki se bodo vključile v Actimpact, bodo deležne med drugim usposabljanja za podjetniško rast, udeležbe pri mednarodnih vsebinah, mentorskega spremljanja po zaključku usposabljanja ter diagnoze podjema in poslovnih ciljev. V načrtu je tudi povezovanje s tujino in navezovanje poslovnih stikov s podjetnicami iz drugih držav, so po predstavitvi sporočili iz Skupnosti slovenskih podjetnic.

Projekt Actimpact je podprla dobrodelna podružnica večnacionalnega tehnološkega podjetja Google. Namenjen je podjetnicam in bodočim podjetnicam, ki imajo potencial rasti in katerih dejavnost ima vpliv na družbo in okolje.

“Naš končni cilj je prvo leto vključiti v aktivnosti 35 podjetnic, drugo leto pa 40. Z mentorstvom, dodatnimi znanji in širitvijo v mednarodni evropski prostor bodo udeleženke imele možnost za rast in razvoj dejavnosti,” so prepričani v Skupnosti slovenskih podjetnic, ki deluje pod okriljem Zavoda META.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button