Priložnosti

ZOTKS te vabi na poletne tabore, šole in delavnice na temo naravoslovja

ZOTKS bo skupaj s partnerji letošnje poletje organiziral številne dogodke za mladino po celi Sloveniji. Vračajo se tudi nekateri tabori, ki jih dve leti ni bilo.

Dijaki in osnovnošolci lahko izbirate med številnimi aktivnostmi

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju s številnimi partnerji že od leta 1967 za mladino organizira poletne raziskovalne tabore, ustvarjalne poletne šole in delavnice s področij naravoslovja in tehnike. Skrbijo, da mladi poučno in ustvarjalno preživijo poletne počitnice.

Na poletnih aktivnostih pod skupnim nazivom Mladini prijazna znanost udeleženci taborov ne počivajo, saj so dnevi zapolnjeni z ustvarjalnimi in raziskovalnimi dejavnostmi, mladi pa med novimi prijatelji teorijo iz šolskih klopi v sproščenem vzdušju preverijo v praksi. S tem ZOTKS udeležencem poletnih taborov omogoča pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti. Prvi tabori se pričnejo že konec junija.

Letos se vračajo tudi nekateri tabori, ki jih dve leti ni bilo. Tako se bo v različnih slovenskih mestih – med drugim v Ljubljani, Naravskih ledinah pod Uršljo goro, Gornjih Petrovcih, Markovcih na Goričkem, na Rogli, v Trenti, na Medvedjem Brdu, ob izviru reke Rižane, Starem trgu ob Kolpi ter na ljubljanskih fakultetah – Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo ter Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje – odvilo 14 različnih mladinskih raziskovalnih taborov, delavnic in ustvarjalnih poletnih šol.

Izbiraš lahko med mnogimi področji. To so: geologija, ekologija, ornitologija, elektronika in robotika, oblikovanja stekla in dekorativna umetnost, kemija, astronomija, biologija, logika, računalništvo, modelarstvo, fotografija in video produkcija, arheologija in etnologija.

Več informacij o letošnjih taborih se nahaja tukaj. Na nekatere aktivnosti so prijave še vedno odprte.

Mlad.si
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button