Tehnologija

4640 ukradenih bitcoinov je vrnjenih na račun uporabnikom Nicehash

Slovenska družba Nicehash je v sredo v skladu z napovedmi uporabnikom svoje platforme v celoti povrnila škodo, ki so jo utrpeli v hekerskem vdoru leta 2017. "4640 bitcoinov je znova na računih naših uporabnic in uporabnikov," so zapisali v sporočilu za javnost.

Leta 2017 je Nicehash postal žrtev “največje kraje v zgodovini Slovenije”, so v družbi zapisali v sporočilu za javnost, pod katerim je podpisan direktor Martin Škorjanc. Še vedno neznani storilci so ukradli 4640 bitcoinov v takratni vrednosti 55 milijonov evrov, danes več kot 80 milijonov evrov.

Povračilo nastale škode je podjetje izvedlo postopoma. “V zadnjih treh letih smo se redno odpovedovali dobičku in bomo po izplačilu še zadnjega, 18-odstotnega obroka povračila, leto 2020 zaključili celo z izgubo. A je ne obžalujemo, saj naznanja začetek novega obdobja rasti in razvoja za nas,” so podčrtali. “Nikomur ne dolgujemo ničesar več.”

“Vstopamo v novo, boljše in lepše leto. Verjamem, da bo predvsem leto sproščenih pogovorov in toplih objemov, pa tudi varnih, donosnih in zanesljivih naložb v blockchain tehnologijo in kriptovalute,” je še dejal Škorjanc.

Decembra 2017 so neznanci iz Nicehashovega sistema odtujili bitcoine v tedanji vrednosti okoli 10.000 evrov na žeton. V začetku leta se je sicer vrednost bitcoina več kot prepolovila. Marca letos je v luči pandemije covida-19 vrednost zdrsnila celo pod 3500 evrov. Nato pa je vrednost najstarejše in najbolj poznane kriptovalute vztrajno rasla. Danes je bitcoin na rekordni vrednosti, na borzi Bitstamp je presegel vrednost 19.000 evrov.

 

 STA
Image by Aaron Olson from Pixabay

Sorodni članki

Back to top button