Delo

6 znakov, ki kažejo, da nujno potrebuješ dopust

Se zjutraj zbujaš še bolj utrujen, kot si bil, ko si šel spat? Ti peša koncentracija? Si pod stresom? Če si na omenjena vprašanja prikimal, potem je čas, da si vzameš počitek in se odpraviš na dopust.

Oddih je nujen tudi za študente, ki delamo (le/tudi) med počitnicami. Dopust ima veliko prednosti. Na oddihu prevetrimo misli, najdemo inspiracijo in zadihamo. Da, tudi brez tebe lahko na delu zdržijo teden ali dva. Kateri znaki pa kažejo, da je čas, da pripraviš kovček in se odpraviš na dopust?

Si preveč utrujen, se redko smejiš, tvoji prijatelji pa so ti postali v breme? Morda je čas, da si vzameš dopust in stresno službo postaviš na stran.

1. Družino in prijatelje postavljaš na stran.

Se počutiš, kot da si izgubil stik s svojo družino in prijatelji? Čas je za oddih. Posel gre in odide, družina in osebni odnosi pa ostanejo za vedno, je lani za Forbes dejal Ryan Frankel.

2. Kreativnost je vzela pot pod noge.

Pri svojem delu nisi več kreativen. Delo ti je postala muka. Predstavljaj si, da si ravno včeraj končal z maratonom, danes najverjetneje ne boš več sposoben teči v podobnem tempu. Tako kot boš svojemu telesu namenil potreben počitek po maratonu, mu privošči počitek tudi po napornem delu.

3. Utrujen si.

Kaj je tvoja prva misel zjutraj, ko se zbudiš? Če ti na misel pride negodovanje, po telesu pa občutiš utrujenost – pojdi na dopust.

4. Nič več se ne smejiš.

Michael Kerr, avtor uspešnice The Humor Advantage, je za Business Insider razkril, da je odsotnost smeha še en kazalec. Ko se ujameš, da se ne smejiš več tako zlahka ali pa težje prepoznaš zabavno situacijo, so že nastopili tisti kritični trenutki, ki ti dajejo znak, da moraš na dopust. Čim prej!

5. Uležeš se in že spiš.

Ko smo utrujeni, pomislimo, da nam bo najbolj pomagal dober spanec, a realnost je drugačna. Ko smo pod stresom in smo že povsem izčrpani, težje zaspimo. Večja je tudi verjetnost, da nas bo želja po spancu preganjala čez dan. Če imaš torej težave s spancem, je to lahko posledica prevelikega stresa.

6. Ne počutiš se dobro.

Te bolečina po telesu spominja na občutke ob gripi? Imaš glavobole, tvoj obraz pa so prekrili podočnjaki? Vsi ti dejavniki ti govorijo zgolj eno: pojdi na oddih. Na oddih, kjer beseda služba ne obstaja.

 

 Mladi podjetnik (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button