DeloPriložnosti

Dijaško delo: junior manager Dijaškega Spektra

Ti sošolci in prijatelji (pre)pogosto rečejo, da si bossy? Rad organiziraš delo, ga nadziraš in težiš tistim, ki ga ne opravljajo? Imaš prijatelje na mnogih srednjih šolah v Mariboru? OMG! To si ti! Moraš se prijaviti na to delo, ker ti je pisano na kožo!

Dijaški Spekter je revija, ki je nekakšna različica študentske revije Spekter. To pomeni dvoje. Prvič, da ima že dolgoletno tradicijo, in drugič, da lahko po zaključeni srednji šoli delo nadaljuješ na Spektru. V Dijaškem Spektru najdeš aktualno vsebino, zanimivosti iz področja glasbe in športa, intervjuje z znanimi, nasvete iz področja izobraževanja, življenjskega in mnogo več. Funkcijo junior managerja Dijaškega Spektra je v dijaških letih opravljal tudi Miha Dajčman, ki je danes eden vidnejših novinarjev Večera. Zdaj te še bolj mika. Drži?

Kaj vse dobiš, če si izbran?

Lahko si pridobiš znanje iz organizacije dela. To pomeni pridobivanje izkušenj na različnih področjih. Vse od usklajevanja z nadrejenim in začetnega sporočila novinarjem do končnega teženja novinarjem, ki zamujajo z oddajo materiala, in priprave revije na tisk. Na celotni poti te spremlja nekakšen mentor, ki ti svetuje in pomaga pri opravljanju dela. Ne nazadnje, honorar. Po vsaki izdani številki (štiri na leto) dobiš zaslužen honorar, ki lahko znaša tudi več kot dve mesečni Zoisovi štipendiji.

Kdo je torej lahko junior manager?

Iščemo dijaka oz. dijakinjo, ki obiskuje 2. ali 3. letnik, ker si želimo, da je na tej funkciji vsaj dve šolski leti, tj. do konca 2020/2021. Oseba mora biti sassy in malo mejiti že na control freak. Samoiniciativnost je zelo zaželena, še bolj pa komunikativnost. Predhodne izkušnje iz vodenja revije niso potrebne, ker jih je (skoraj) nemogoče pridobiti.

Prijavi se!

Če te še zmeraj zanima, potem v celoti izpolni spodnji obrazec. Čas imaš do obiska Miklavža oz. 6. decembra 2019.

 

Tomislav PETROVIĆ
 Pixabay

Tomislav Petrović

Bivši odgovorni urednik

Sorodni članki

Back to top button