IzobraževanjePriložnosti

Kako lahko postanem prostovoljec/prostovoljka na SCiM 2023?

Med 26. junijem in 5. julijem 2023 bo v Mariboru potekala mednarodna študentska konferenca SCiM (Student Conference in Maribor), ki jo organizira Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. SCiM je del mreže največjih evropskih festivalov SORCE in vsako leto gosti okoli 60 študentov iz približno 40 držav.

Organizatorji želijo na SCiM zbrati zagnano in motivirano ekipo prostovoljcev ter jim zagotoviti enkratno in nepozabno izkušnjo, na podlagi katere bi tudi v prihodnje spodbudili številne posameznike, da pomagajo pri organizaciji izobraževalnih dogodkov v Sloveniji.

Starostna omejitev

Prostovoljec lahko postane vsak, ki bo na dan podpisa dogovora o prostovoljstvu (maja 2023) dopolnil 18 let in ima aktiven status študenta za študijsko leto 2022/2023.

Znanje angleškega jezika

Ker se conference SCiM udeležijo mladi iz več kot 30 držav, je za prijavo obvezno znanje angleškega jezika (priporočeno znanje na nivoju B1).

Osebni razgovor in usposabljanje

Vsak prijavljeni kandidat, ki želi postati član prostovoljske ekipe SCiM 2023, bo povabljen na osebni razgovor, na katerem se bo predstavil organizatorjem, ki ga bodo seznanili z delom in organizacijo dogodka.

Za vse izbrane kandidate bodoo pred pričetkom dogodka organizirali informativni sestanek, na katerem boste seznanjeni s celotnim delovanjem projekta. Udeležba je obvezna za vse izbrane kandidate in je pogoj za opravljanje prostovoljskega dela na SCiM 2023.

Prijaviš se lahko tukaj.

Prisotnost na konferenci

Pogoj za prijavo je obvezna prisotnost na vseh 10 dneh konference. Na tak način je organizacijo lažja, vi pa pridobite celostno izkušnjo konference.

Ugodnosti prostovoljstva

Prostovoljci ste zelo pomemben del priprave in organizacije, ste “obraz festivala”, saj boste prisotni skozi celotno konferenco.

Ker se zavedamo, da sta vaše dobro počutje in zadovoljstvo izrednega pomena, boste kot prostovoljec/prostovoljka upravičeni do:

  • prostovoljske majice,
  • toplega obroka in osvežilnih napitkov v času dela,
  • mentorske podpore in pomoči,
  • udeležba na najmanj eni izmed delavnic, ki jo vodijo strokovnjaki,
  • namestitev, v primeru da le to potrebujete,
  • potrdila/certifikata o opravljenem delu z navedbo ur in opisom del, ki ga lahko uporabite kot referenco.

Pri vseh dodatnih vprašanjih vam bomo z veseljem v pomoč. Kontaktirajte nas na: tinkara.lecnik@soum.si ali mednarodna@soum.si.

ŠOUM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button