Glasba

Sebastijan Lukovnjak: Oh, ta noč

Izbor glasbenikov, ki igrajo tričetrtinski ritem v slogu late-night valčka, ni bil naključen

Sebastijan Lukovnjak, eden izmed najbolj znanih glasov Maribora, je izdal nov single z naslovom ‘Oh, ta noč’. Sebastijana običajno slišimo v zasedbah Leonart, The SwingTones in Zebra.

Tričetrtinski ritem v slogu late-night valčka mu tokrat pomagajo držati vrhunski mariborski glasbeni kolegi Bruno Domiter, Daniel Marinič, Martin Bezjak, David Rebernik in Marko Furek. Ideja o božičnem valčku je v Sebastijanovi glavi zorela že nekaj let, a je letošnje končno prineslo čas, da ugleda luč sveta. Pesem je bila posneta v enem dnevu, v živo, kar jo dela še bolj ekspresivno in samosvojo.

 

Izbor glasbenikov ni bil naključen. Njihova glasbena kilometrina in muzikaličnost je omogočila spontano akcijo. Vsak posebej pa je topli božični napitnici dodal svojo srčnost. V glasbeno podobo jo je zapakiral producent Martin Bezjak, za vizualno spremljavo pa je poskrbel David Vezjak.

V središču pesmi je harmonika, ljudsko glasbilo, ki ljudi združuje. Ko so vsi lokali zaprti, avtor pokaže, da ni važno kje glasba igra – važno je, da igra v srcu. »Glasba je ves čas tukaj in igra. Včasih je samo ne slišimo,« še dodaja Lukovnjak.

 

Katja SREŠ
Maja MODRINJAK
ikona snemalec Youtube Sebastijan Lukovnjak

Sorodni članki

Back to top button