Glasba

Whitesnake napovedali kompilacijo The Blues Album

Britanska rock skupina Whitesnake je napovedala, da bo 19. februarja izdala novo kompilacijsko ploščo The Blues Album. To bo njihov tretji izdelek v nizu, ki so ga poimenovali The Red, White and Blues Trilogy. V njem so lani objavili kompilaciji The Rock Album in Love Songs.

Na kompilaciji bo 14 pesmi, s katerimi bodo David Coverdale in njegovi glasbeni sodelavci predstavili bluesovsko obarvane skladbe iz bogate diskografije zasedbe Whitesnake. Tako je namreč poročala radijska postaja Planet Rock. Vse pesmi so prilagodili sodobni tehnologiji, na voljo pa bodo v digitalnem in CD formatu ter v obliki dvojnega vinila.

Na zvok skupine Whitesnake so vplivali pionirji bluesa, kot so Muddy Waters, Howlin ‘Wolf in B.B. King. O tem je Coverdale povedal: “Težko je najti besede, ki bi pokazale, kako globoko so se povezali z mojo dušo.”

Blues je zanj odlična beseda, ki opisuje čustveni izraz – tako “občutke žalosti, osamljenosti, praznine kot tiste, ki izražajo veliko veselje, praznovanje in ples, seksualnost in ljubezen”.

Plošča bo mešanica uspešnic z lestvic in pesmi, ki so jih objavili na albumih od Slide It In iz leta 1984 do Forevermore iz leta 2011. Ob njih pa bo še skladba River Song iz Coverdalovega samostojnega albuma Into The Light iz leta 2000.

 

 STA
MarieLopezPhotographer, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Sorodni članki

Back to top button