Šport

Begunci bodo zaigrali nogometno tekmo proti mariborskim športnikom

Športna zveza Maribor (ŠZM) v sredo, 15. 6. 2022 organizira nogometno tekmo med ekipama Športne zveze Maribor in varovancev Slovenske filantropije. Tekma bo potekala ob 18. uri, na pomožnem igrišču Nogometnega kluba Maribor.

Nogometno tekmo bosta ekipi zaigrali z namenom promocije športa, zdravega načina življenja in dobrodelnosti ter temelji na programu pod geslom »Šport vključuje, šport povezuje.« Ekipo varovancev Slovenske filantropije sestavljajo begunci – fantje in dekleta, ki so si začasno varno zavetje našli v Mariboru. V ekipi Športne zveze Maribor pa najdemo številne znane mariborske športnike, mnogi med njimi so si z zelenico Ljudskega vrta zelo domači.

Predsednik Športne zveze Maribor, Tomaž Barada, v novem mandatu vodenja športne zveze daje poudarek na povezovanju športa in dobrodelnosti ter vključevanju vseh družbenih skupin v šport. S tovrstnimi dogodki si želijo vključiti družbeno ranljive skupine in uporabiti šport kot močan integracijski dejavnik v naši družbi.

Prek programa »Šport vključuje, šport povezuje.« si v prihodnje želijo izvesti še več dogodkov, s pomočjo katerih bi promovirali šport in zdrav življenjski slog v družbeno ranljivih skupinah in omogočili njihovo boljšo vključevanje v vsakodnevno življenje in jim zagotoviti možnost dostojnega življenja.

Dogodek poteka v sodelovanju s Slovensko filantropijo in Nogometno šolo NK Maribor, ki je zagotovila brezplačno uporabo igrišč in prostorov, hkrati pa nudi strokovno podporo pri izvedbi same tekme. Program prireditve:

  • 17.00: ogled stadiona Ljudski vrt
  • 18.00: nogometna tekma med ekipama beguncev in Športno zvezo Maribor
  • 19.00: pogostitev v prostorih Ljudskega vrta

Športna zveza Maribor
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button