KulskoTehnologija

Peugeot 308 je Slovenski avto leta pred Oplovo astro

Slovenski avto leta 2023 je Peugeotov 308. Na drugo mesto se je uvrstila Oplova astra, na tretje pa Toyotina corolla cross. Med finalisti sta bila še Alfa Romeo tonale in Citroen C5 X, so sporočili iz Avto-moto zveze Slovenije (AMZS). Lani je naziv osvojil Toyotin yaris cross.

Peugeot 308, ki je kupcem na voljo kot petvratna kombilimuzina in kot karavan ter z bencinskim, dizelskim, hibridnim, priključno-hibridnim in kmalu tudi z električnim pogonom, je po glasovanju avtomobilskih redakcij osmih najpomembnejših slovenskih avtomobilističnih medijev zmagal s prednostjo treh točk. Glasovali so predstavniki Avtomagazina, Dela s Slovenskimi novicami, Dnevnika z Nedeljskim, Komotar Minute, Motorevije AMZS, Siola, Vala 202 z Avtomobilnostjo in Večera.

Za Peugeot je to po letu 2017, ko je slovenski avto leta postal njegov model 3008, po navedbah AMZS drugi naslov najboljšega avtomobila v Sloveniji v zadnjih šestih letih. Naziv Slovenski avto leta je leta 2002 osvojil tudi predhodnik letošnjega zmagovalca, model 307. “To pomeni, da je francoski Peugeot – zdaj pod okriljem mednarodnega koncerna Stellantis – naziv osvojil v vsakem desetletju tretjega tisočletja,” so izpostavili na AMZS.

V skupini Emil Frey, ki v Sloveniji zastopa znamko Peugeot, so po razglasitvi naziva izpostavili “veliko čast, da so izjemne lastnosti Peugeota 308 prepoznali bralci in predstavniki strokovnih medijev ter s tem potrdili, da je model 308 na novo definiral kriterije v segmentu kombilimuzin”.

Zaključna prireditev izbora Slovenski avto leta 2023 – v njem je bilo skupno 25 kandidatov – je v nedeljo potekala v tovarni podjetja Adria Mobil v Novem mestu.

STA
Peugeot Slovenija

Sorodni članki

Back to top button