KulskoPotovanje

Boš semester preživel v tujini?

Zate imamo seznam 7 stvari, ki jih moraš storiti med študijem v tujini

Študij v tujini prinaša ogromno izkušenj, novih prijateljev in norih dogodivščin. Da bo tvoja izkušnja izmenjave še boljša, pa se osredotoči tudi na mesto, v katerem stanuješ.

Z novim semestrom prihaja tudi čas izmenjav. Vsak, ki je izmenjavo že preživel, ti bo povedal, da so meseci v tujini prehitro minili. Če se tudi ti odpravljaš na študij v neznane kraje, je dobro, da narediš nekaj stvari, ki jih nisi načrtoval. Seveda boš hotel obiskati sosednja mesta in države, na seznam želja pa boš uvrstil tudi daljše izlete čez vikend. Vendar nikar ne pozabi na mesto, v katerem stanuješ.

Pred največjo znamenitostjo ne pozabi posneti fotke.
1. Posnemi fotko z največjo znamenitostjo v mestu.

Vemo, da boš pofotkal vsak krožnik hrane in vsako odbito zabavo, nikar pa ne pozabi na znamenitosti tvojega novega študijskega mesta. Morda se ti ta nasvet zdi bedast, vendar boš hitro pozabil posneti selfie, če boš vsak dan na poti srečal Big Ben ali pa Sagrado Familio.

2. Skoči na ladjo.

V teh nekaj mesecih boš zagotovo potoval z letalom, skočil na kak vlak in se peljal z avtobusom, manj verjetno pa je, da te bo pot ponesla na ladjo. Čeprav imaš možnost le zapluti reki, boš s plovbo videl mesto iz druge perspektive.

3. Obišči vsaj en muzej.

Ja, muzeji so dolgočasni, a si kljub temu vzemi čas in obišči vsaj enega. Najverjetneje boš stanoval v mestu, ki ima bogato zgodovino, kulturo ali umetnost, zato je nujno, da ga spoznaš tudi na tak način.

4. Najdi restavracijo, ki jo obiskujejo domačini.

V turističnih mestih je enostavno najti restavracijo, težko pa je najti tako, ki bo avtentična. Skozi mesto pojdi po drugi poti in najdi lokal, ki ponuja nekaj drugačnega.

Nauči se nekaj o zgodovini ali umetnosti mesta z obiskom muzeja.
5. Oglej si sončni zahod z novimi prijatelji.

Poiščite točko, od koder bo sončni zahod najlepši in se s prijatelji, ki si jih spoznal na izmenjavi, odpravite tja. Ne pozabite prinesti piknik odeje in steklenice vina, da bo obujanje vaših skupnih spominov še bolj zabavno.

6. Nakupuj v lokalnih trgovinah.

Ob vseh nakupovalnih centrih si vzemi nekaj časa, da obiščeš lokalne trgovine in tudi tam najdeš kaj zase. Seveda ne smeš izpustiti trgovine s spominki in karticami.

7. V mestu preživi nekaj vikendov.

Vzemi si vikend ali dva, ki ju boš preživel v mestu študija. Normalno je, da si želiš raziskati okolico in videti kar največ, kljub temu pa se posveti tudi svojemu mestu. Navsezadnje si ga za kraj študija izbral z razlogom. Ne pozabi nanj in razišči vsak kotiček mesta.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button