Glasba

Dave Grohl čudežno bobnarko Nandi Bushell povabil na oder s Foo Fighters

Frontman ameriške skupine Foo Fighters Dave Grohl je desetletno bobnarko Nandi Bushell iz britanskega Ipswicha v videoklicu, ki ga je pripravil The New York Times, povabil, naj ob prihodnjem koncertu Foo Fighters v Veliki Britaniji nastopi z njimi. Grohl in deklica sta se med drugim dogovorila tudi, da skupaj napišeta pesem.

Nandi Bushell je dejala, da je bil videoklic z Grohlom “epski”. Grohl se je nad čudežno bobnarko navdušil že pred časom. Sprva ga je izzvala na bobnarski dvoboj po Instagramu, nato pa je zanjo napisal še skladbo. Njuna srečanja preko družbenih omrežjih je deklica nadgradila še z objavo skladbe Rock And Grohl, The Epic Battle.

 

Med ponedeljkovim 40-minutnim videoklicem je Grohl dejal Nandi: “Počutim se, kot bi srečal Beatla.” Nato pa jo je vprašal, ali bi nastopila s Foo Fighters, prvič ko bo skupina spet lahko obiskala Veliko Britanijo in z njimi “zajamala” na odru. Deklica je odvrnila: “Definitivno, 100-odstotno.” Nato pa je priznani glasbenik in nekdanji član Nirvane odvrnil, da sta dogovorjena, a da bo nastopila na koncu koncerta, saj, da bo “ukradla šov”.

Grohl je deklici, ki bobne igra od petega leta – poleg pa igra še na bas, kitaro in klavir – med pogovorom priznal, da je bil pred njunim prvim srečanjem v živo nekoliko nervozen. Ona je medtem zvezdniku mirno odvrnila, da ni bila pred srečanjem prav nič nervozna saj, da se je treba zadevam prepustiti in jih preprosto narediti.

 

Nandi Bushell je igrala bobne tudi z Lennyjem Kravitzom in nastopila v šovu Ellen DeGeneres, je poročal britanski BBC.

 

STA
Raph_PH, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons
ikona snemalec Youtube Nandi Bushel

Sorodni članki

Back to top button