Izobraževanje

Dijaki o iskrenosti, medsebojnih odnosih in delovnem okolju

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), bo v petek, 18. oktobra 2019, v prostorih Vetrinjskega dvora izvedla Konferenco mariborskih dijakov - #Iskreni. Na že četrti izvedbi pa bo osrednja tema namenjena spoznavanju vsakodnevnih tabujev in zanikanj.

Na dogodku bodo dijakom ponudili številna zanimiva in predvsem koristna predavanja ter delavnice. Motivacijsko predavanje, coaching, karierna orientacija, kratki poslovni sestanki, medkulturno povezovanje, mreženje, študij v Sloveniji, študij v tujini, Erasmus+ povezave, konferenco pa bodo dijaki zaključili s simulacijo intervjujev s fakultetami.

Na konference pričakujejo okoli 50 dijakov iz vseh mariborskih srednjih šol.

Skozi dan bodo dijaki lahko poslušali zanimive gostje:

Nika Erčulj – znana slovenska “youtuberka” in “instragramerka”;
Petra Greiner – Zavod 13;
Anita Hrast – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti IRDO in
Lucija Karnelutti – predsednica Dijaške organizacije Slovenije.

Gašper Cvetič, vodja konference in Dijaške skupnosti Maribor ter dijak II. Gimnazije Maribor: “Letošnja izvedba konference je prav posebna, saj smo se za razliko od preteklih let, odločili oddaljiti od osnovne tematike, ki smo jo obravnavali v preteklosti – karierne orientacije in sveta podjetništva. Odločili smo se, da v ospredje postavimo to, kar vsak dan znova ignoriramo ter preziramo – iskrenost. Iskrenost v odnosih, v delovnem okolju in družbi ter izražanju takrat, ko pomoč najbolj potrebujemo. Zato, ker bo časa za iskanje in spreminjanje kariernih ciljev v naših življenjih še na pretek, vlak z vstopnico iskrenosti pa nam bo vsak čas odpeljal. Naša dolžnost je, da to spremenimo.”

 

ŠOUM
 DSM

Sorodni članki

Back to top button