Izobraževanje

Dijaki o iskrenosti, medsebojnih odnosih in delovnem okolju

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), bo v petek, 18. oktobra 2019, v prostorih Vetrinjskega dvora izvedla Konferenco mariborskih dijakov - #Iskreni. Na že četrti izvedbi pa bo osrednja tema namenjena spoznavanju vsakodnevnih tabujev in zanikanj.

.

Na dogodku bodo dijakom ponudili številna zanimiva in predvsem koristna predavanja ter delavnice. Motivacijsko predavanje, coaching, karierna orientacija, kratki poslovni sestanki, medkulturno povezovanje, mreženje, študij v Sloveniji, študij v tujini, Erasmus+ povezave, konferenco pa bodo dijaki zaključili s simulacijo intervjujev s fakultetami.

Na konference pričakujejo okoli 50 dijakov iz vseh mariborskih srednjih šol.

Skozi dan bodo dijaki lahko poslušali zanimive gostje:

Nika Erčulj – znana slovenska “youtuberka” in “instragramerka”;
Petra Greiner – Zavod 13;
Anita Hrast – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti IRDO in
Lucija Karnelutti – predsednica Dijaške organizacije Slovenije.

Gašper Cvetič, vodja konference in Dijaške skupnosti Maribor ter dijak II. Gimnazije Maribor: “Letošnja izvedba konference je prav posebna, saj smo se za razliko od preteklih let, odločili oddaljiti od osnovne tematike, ki smo jo obravnavali v preteklosti – karierne orientacije in sveta podjetništva. Odločili smo se, da v ospredje postavimo to, kar vsak dan znova ignoriramo ter preziramo – iskrenost. Iskrenost v odnosih, v delovnem okolju in družbi ter izražanju takrat, ko pomoč najbolj potrebujemo. Zato, ker bo časa za iskanje in spreminjanje kariernih ciljev v naših življenjih še na pretek, vlak z vstopnico iskrenosti pa nam bo vsak čas odpeljal. Naša dolžnost je, da to spremenimo.”

 

ŠOUM
 DSM

Tagi

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Back to top button
Close
Close