IzobraževanjeNovice

Študenti Univerze v Mariboru v zmagovalni skupini Poštnega hekatona

Na Fakulteti za logistiko je potekal Poštni hekaton, na katerem so študenti iskali inovacijske rešitve za izzive današnjega in jutrišnjega časa na področju dostave in logistike.

Iskali so rešitve na področjih, ki bodo imela vpliv na zadovoljstvo uporabnikov in bodo upoštevale, vse, kar je relevantno za trajnostno logistiko. Ciljne vsebine so lahko študenti naslavljati z razvojem različnih orodij (digitalnih), ki bodo optimizirale procese, omogočale nove poslovne modele, vključevale sodobne tehnologije, delitveno ekonomijo in trajnostne prakse.

 

Na dogodku je sodelovalo 31 študentov in dva dijaka, ki so bili razdeljeni v 8 skupin.

Udeleženci so ob intenzivnem delu pripravili izjemno inovativne rešitve, s čimer so pokazali, da se za prihodnje izzive poštno logističnih storitev v mestih in na podeželju, ni za bati. Ob zaključku dogodka so ekipe pripravile svoje rešitve strokovni komisiji.

Zmagovalno ekipo so sestavljali prav študenti Univerze v Mariboru, Anastasija Risteski s Fakultete za logistiko ter Martin Luskar in Alem Salkić s Fakultete za gradbeništvo, promet in arhitekturo. Pripravili so rešitev za »Razvoj pošte na podeželju: dostava zdravil na recept z možnostjo nadgradnje storitve v hladno verigo«.

Dogodek je potekal v organizaciji Pošte Slovenije, partnerke projekta pa so bile tudi fakultete Univerze v Mariboru, Fakulteta za logistiko, Fakulteta za gradbeništvo, promet in arhitekturo ter Fakulteta za računalništvo in informatiko. Prisotni so bili mentorji iz najboljših tehnoloških podjetij in razvojno-raziskovalnih inštitutov, ki so zagotavljali učinkovit okvir za razvoj prebojnih idej.

Ekipe na zmagovalnem odru so prejele privlačne nagrade in povabilo k nadaljnjemu sodelovanju s Pošto Slovenije oz. partnerji dogodka.

 

Univerza v Maribru
Univerza v Maribou

Sorodni članki

Back to top button