Kultura

Eva Kokalj je državna prvakinja v slamovski poeziji

Na državnem prvenstvu v slamovski poeziji je četrta slovenska državna prvakinja v slamovski poezijo postala pesnica Eva Kokalj, ki bo slovensko slam poezijo zastopala na evropskem prvenstvu marca 2020 v Milanu v Italiji.

Letošnja serija predizborov za slovensko državno prvenstvo v slam poeziji se je v organizaciji mreže SiSlam pričela v začetku junija s ptujskim predizborom v organizaciji zavoda Feniks-UM in mreže SiSlam. Sledil je ljubljanski predizbor, ki je potekal v okviru dogodka Mi smo tu na Metelkovi v klubu KUD Channel Zero, mariborski predizbor v avgustu v soorganizaciji MKC Maribor in Slam zverin ter septembra še kamniški v klubu MC Kotlovnica v organizaciji Pest Besed.

Eva Kokalj bo marca prihodnje leto nastopila na evropskem prvenstvu v Italiji.

Na omenjenih predizborih so se v finale uvrstile in uvrstili Matic Ačko, Aljaž Šešo, Metka Zadravec, Eva Kokalj, Mišel Ristov, Nejc Klemenc, Nina Medved in Alen Harb.

Finalistke in finaliste je na četrtem državnem prvenstvu, ki je potekalo pod okriljem projekta Mi smo tu smo v ljubljanskem klubu KUD Channel Zero na Metelkovi v soboto, 5. oktobra 2019, ocenjevala komisija. Sestavljali so jo Neža Prah Seničar, Vid Sagadin Žigon, Petra Koršič in Miha Maurič ter štirje žirantje oz. žirantke iz občinstva. Dogodek je povezoval Dejan Koban, na njem pa so ob finalistkah in finalistih nastopili še gostje Domen Don Holc, Eva Boke Ziblje ter Vid in Peter iz impro skupine IGLU.

Četrta državna prvakinja

Eva Kokalj je tako postala četrta v nizu slovenskih slamovskih prvakov in prvakinj. Leta 2016 je na prvem državnem prvenstvu v Mariboru zmagala Nina Medved, ki je Slovenijo zastopala na evropskem prvenstvu v Leuvnu v Belgiji, leto kasneje pa je kot drugi državni prvak v belgijski Bruselj odpotoval Mišel Ristov. Lani je domače barve na evropskem slamovskem prvenstvu na Madžarskem zastopala šampionka Neža Prah Seničar.

Prvenstvo, na katerem se bodo pomerili zmagovalci in zmagovalke več kot dvajsetih evropskih držav, bo potekalo med 19. in 21. marcem 2020 v Milanu v Italiji. V začetku decembra naslednjega leta pa bo evropsko prvenstvo v slamovski poeziji potekalo v Mariboru, saj je država gostiteljica prihodnje leto Slovenija.

 

MKC Črka
 Tia AVSEC

Sorodni članki

Back to top button