Europarkov festival medu

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Europarkov festival medu

12/11/2018 @ 09:00 - 13/11/2018 @ 21:00

ponedeljek in torek, 12. in 13. novembra, bo Europark Maribor gostil slovenske čebelarje. Lepo vabljeni, da se nam pridružite na tradicionalnem, tokrat že 8. Europarkovem festivalu medu.

 

EUROPARKOV FESTIVAL MEDU: SPOZNAJTE SVET SLOVENSKIH ČEBELARJEV

Slovenci smo narod čebelarjev. To dokazuje tudi letošnji prvi svetovni dan čebel, ki je bil sprejet prav na pobudo slovenskih čebelarjev. Prav čebelarjem in medu pa bosta naslednji teden v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije posvečena ponedeljek in torek, 12. in 13. november, ko bo v znak podpore Dnevu slovenske hrane potekal že tradicionalni 8. Europarkov festival medu.

 

Nekaj medenega za vsak okus

Na Europarkovem festivalu medu, ki vsako leto poveže podravske čebelarje, mojstre medenih pijač in apiterapije ter čebelarska društva, se bodo predstavili čebelarji, ki pridelujejo slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Čebelarska zveza društev Maribor, Zadruga za razvoj čebelarstva in Čebelarska zveza Slovenije. Na festivalu, ki je namenjen vsem, ki cenijo domače slovenske izdelke, bodo obiskovalci lahko spoznali slikovitost, raznolikost in bogato kulturno dediščino slovenskih čebelarjev. Ogledali si bodo lahko razstavo čebelarskega orodja in panjskih končnic, ki so jih narisali mariborski osnovnošolci, pokušali odličen domači med in medenjake, spoznali medene pijače in penečo medico – penino, ki so jo izumili prav podravski čebelarji. Za tiste, ki želijo pred prihajajočo zimo okrepiti svoj imunski sistem, bodo na voljo številni zakladi iz čebeljega panja – matični mleček, propolis, cvetni prah in izdelki iz čebeljega voska. Gurmani se bodo lahko posladkali s čokolado z medom, medenimi mešanicam z borovnicami, čokolado in lešniki, cimetom, ingverjem, zelišči in celo s čilijem. Poskrbljeno bo tudi za prijetno počutje in ustvarjanje otrok. Na čebelarskih delavnicah, ki bodo potekale oba dneva med 16. in 19. uro, bo najmlajše sprejela letošnja medena kraljica, v znamenju prvega svetovnega dneva čebel pa bodo otroci izdelovali kranjsko sivko, slovensko avtohtono čebelo.

 

 

Podrobnosti

Začetek:
12/11/2018 @ 09:00
Konec:
13/11/2018 @ 21:00
Kategorija Dogodek:
Dogodek Tags:
, , ,

Prizorišče

Europark
Maribor, 2000 Slovenija
Back to top button
Close
Close