Kako v tujino?!

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Kako v tujino?!

21/11/2018 @ 17:00 - 21:00

Novo študijsko leto se je že dodobra začelo, obveznosti na fakultetah se kopičijo in zagotovo že vsakdo izmed nas razmišlja o krajšem ali daljšem oddihu nekje izven meja Slovenije.

Kaj pa, če ne bi čakali na novoletne praznike, zimske počitnice ali daljši poletni oddih? Kaj pa, če obstaja možnost, da se podaš v tujino, se naučiš tujega jezika, spoznaš mednarodne prijatelje, prepotuješ deželo, ne zamudiš študijskih obveznosti in hkrati pridobiš neprecenljive izkušnje? Da je vse to mogoče, ti bomo predstavili na dogodku Kako v tujino?, ki ga v sodelovanju z Mednarodno pisarno Univerze v Mariboru organizira Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM.

Na dogodku se bodo predstavila številna društva in organizacije, ki delujejo na območju Maribora in omogočajo študentom najrazličnejše možnosti odhoda v tujino. Študentje boste imeli v okviru mednarodne tržnice priložnost obiskati njihove stojnice in pridobiti vse potrebne informacije o tem, kam v tujino, kako se prijaviti, kdaj so razpisni roki, kakšne so možnosti sofinanciranja in štipendij ter na kaj morate biti še posebej pozorni. Sledila bo okrogla miza, na kateri bodo sodelovali študentje, ki so že imeli priložnost izkusiti tujino, bodisi preko študijske izmenjave, prostovoljstva, dela v tujini, študentske konference ali poletne šole. Vsi ti bodo z nami iz prve roke delili številne zanimive zgodbe, manj prijetne izkušnje in nam predstavili trike, kako se z njimi soočiti. Po okrogli mizi bo sledil neformalen klepet s sodelujočimi študenti, društvi in organizacijami, kjer boste imeli študentje ob brezplačni pijači možnost pridobiti še manjkajoče informacije, ki vas glede specifične izkušnje v tujini zanimajo.

PROGRAM DOGODKA:
– 17:00 mednarodna tržnica,
– 18:00 okrogla miza,
– 19:20 predstavitev društev in organizacij,
– 19:30 neformalen klepet.

Tekom dogodka boste imeli študentje možnosti sodelovanja in postavljanja vprašanj, v kolikor pa te specifično področje, društvo ali organizacija še posebej zanima, nam lahko vprašanje postaviš že danes, mi pa bomo odgovor nanj podali na dogodku: https://tlk.io/kakovtujino

Pridi, vprašaj, poklepetaj ob brezplačni skodelici kave ali čaja, pridobi potrebne informacije in si izberi svojo naslednjo destinacijo! ✈️

Vstop je prost. ​

Podrobnosti

Datum:
21/11/2018
Čas:
17:00 - 21:00
Kategoriji Dogodek:
,
Dogodek Tags:
,

Organizator

ŠOUM

Prizorišče

ŠTUK
Gosposvetska cesta 83
Maribor, 2000 Slovenija
Back to top button
Close
Close