Izobraževanje

Informativni dnevi mariborske univerze so že v polnem teku!

Z jutranjim terminom so fakultete pričele letošnje informativne dneve. Danes se bodo predstavljali kar dvakrat, jutri pa še na dopoldanskih predstavitvah. Za lažje ustvarjanje podobe o študijskem in obštudijskem življenju pod Univerzo v Mariboru (UM) se predstavljajo tudi študentski domovi. Pri usmerjanju po fakultetah in mestu pomagajo skupine ŠOUM-ovih informatorjev.

Kot vsako leto se tudi letos v februarju odvijajo informativni dnevi. Prav v teh dneh se je namreč začel prvi prijavni rok za vpis v 1. letnik rednih in izrednih študijev. Osnovne informacije lahko preveriš v članku, na kratko pa si lahko pomembne datume prebereš še spodaj. Danes in jutri, v soboto, potekajo predstavitve fakultet, študentskih domov in projektov, ki potekajo pod našo univerzo. Obisk informativnih dni je popolna priložnost, da spoznaš bodočo fakulteto in preveriš, kako študij tam sploh poteka. Izveš lahko tudi več o možnostih tutorstva, študiju v tujini, posebnih dodatnih vsebinah in opcijah za kasnejšo zaposlitev.

ŠOUM, Univerza v Mariboru, UM, Maribor, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, študij, študentski domovi UM
Dijaki so pozorno prisluhnili predstavitvam in čas izkoristili tudi za pogovor s študenti.

Zakaj bi moral “informativce” obiskati vsak bodoči študent?

Obisk informativnih dni je pomemben predvsem zato, ker se moraš pred dokončno odločitvijo študija zelo temeljito pozanimati o stvareh, ki jih izbran faks ponuja. Z obiskom se lahko pogovoriš s študenti, ki tam že študirajo in ti dejanski študij predstavijo iz svojega vidika. V namen čim boljšega predstavljanja mariborskega študentskega življenja pa so bivanje pri njih ob 13. uri danes predstavljali tudi Študentski domovi UM.

Poleg predstavitev študijskih programov in obštudijskih dejavnosti na posameznih fakultetah te v okviru informativnih dni po univerzitetnem mestu usmerjajo informatorji naše krovne študentske organizacije, Študentske organizacije Univerze v MariboruŠOUM. Informatorji, ki jih prepoznaš po značilni modri barvi, so razporejeni po vseh faksih in na voljo za vsa vprašanja zaskrbljujoč katerikoli aspekt študijskega življenja.

ŠOUM, Univerza v Mariboru, UM, Maribor, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, študij, študentski domovi UM | Bodoče študente so pozdravili tudi ŠOUM informatorji …
ŠOUM, Univerza v Mariboru, UM, Maribor, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, študij, študentski domovi UM | … ki jih lahko prepoznaš po značilni modri barvi.
ŠOUM, Univerza v Mariboru, UM, Maribor, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, študij, študentski domovi UM | Nasmeški na obrazih informatorjev zrcalijo vzdušje mariborskih študentov.

  In še nekaj pomembnih podatkov, ki si jih moraš zapomniti

  Osnovne usmeritve glede izbire študija in informativnih dni pred dokončno odločitvijo seveda še enkrat preveri, posebej pa bodi pozoren na naslednje stvari:

  • Prvi prijavni rok v 1. letnik za redni in izredni študij traja od 12. februarja do 18. marca. Prijavo za vpis oddaš preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.
  • S vprašanji, ki se ti porajajo po informativnih dnevih, se lahko kadarkoli obrneš na Tutorje ŠOUM. To so skupine študentov, ki delujejo na posameznih fakultetah. Tako kot bodo ti na voljo med časom študija, jim lahko kakršnakoli vprašanja glede faksa postaviš tudi pred samim vpisom.
  • Če si še vedno negotov glede česarkoli glede študentskega življenja pod UM, pa preveri še ŠOUM-ovo Info točko Štil, kjer lahko najdeš vse osnovne informacije o študiju pri nas. Spremljaj tudi stran Dijaške skupnosti Maribor (DSM), kjer boš obveščen o vseh aktualnih informacijah glede vpisa.

  Jutri sledijo še sobotni informativni dnevi

  Jutri, v soboto, sledi še en dopoldanski termin informativnih dni. Točno uro in kraj zbora preveri za vsako posamezno fakulteto. Naj ti ne bo težko žrtvovati enega poznega sobotnega spanja – z obiskom informativnih dni ti bo izbira študija nato znatno lažja.

   

  Sara VOCOVNIK
  Nejc VEHOVEC

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button