Izobraževanje

Strojniki imajo prenovljeno učilnico

Učilnica B-205 je dobila nov izgled in opremo.

Študenti na Fakulteti za strojništvo imajo prenovljeno učilnico, ki jim bo zagotovila boljše pogoje za kakovosten študij. Prenova je potekala s strateškim sodelovanjem podjetja in fakultete.

Na Fakulteti za strojništvo (FS) Univerze v Mariboru (UM) je potekala slovesna otvoritev prenovljene učilnice B-205. Posebnost predavalnice je v tem, da je bila prenova izvedena v sodelovanju s podjetjem GNK DRIVELINE SLOVENIJA, Proizvodnja avtomobilskih transmisij in avto delov, d.o.o. Prenovo tal in sten je tako omogočilo podjetje. Ob tem so poskrbeli še za namestitev novega pohištva, table, projektorja in projekcijskega platna. Beli zidovi učilnice so okrašeni v barvah podjetja, prav tako na podjetje opozarjajo fotografije in logotip podjetja.

Omenjeno sodelovanje je posebno, saj je za celovito prenovo poskrbelo podjetje. Prav sodelovanje z gospodarstvom je za študente strojništva ključnega pomena. S prenovitvijo so študentom zagotovili boljše pogoje za študij in razvijanje lastnih kreativnih idej.

Slovesnost se je pričela z govorom dekana FS, profesorja Bojana Dolšaka. Ta je povedal, da so pred leti na podoben način prenovili že eno predavalnico. Za projekt so se odločili, saj si s podjetjem želijo dolgoročnega sodelovanja. Podjetje si na tak način poveča prepoznavnost med študenti in torej potencialnimi sodelavci. Na drugi strani je bila omogočena zagotovitev kakovostnega učnega obdobja za študente, kar si s sredstvi, ki jih namenja država, ne bi mogli privoščiti.

Zbrane je nagovoril tudi rektor UM, prof. dr. Zdravko Kačič. Poudaril je, da je to sodelovanje smer, ki ji mora univerza slediti tudi v prihodnje.

Zbrane je nagovoril dekan Fakultete za strojništvo. |

Rektor Zdravko Kačič je prenovo poudaril kot primer dobrega sodelovanja. |

Peter Smole, direktor podjetja GNK Driveline Slovenija se veseli prihodnjega sodelovanja. |

Študentom bo sedaj na voljo bolj kakovostno delovno okolje. |

  Po kratki video predstavitvi podjetja, je sledil še pozdrav direktorja podjetja GNK Driveline Slivenija, Petra Smoleta. Dejal je, da so veseli, da so bili del tega sodelovanja, saj se zavedajo, kako pomembno je študentom omogočiti prijetno delovno vzdušje. V učilnici so z barvami in slogani pustili pečat podjetja, kar študentom znanje pridobljeno v predavalnici na nek način združi s tem, kar jih čaka na njihovi karierni poti. Študentom strojništva želimo, da čim bolje izrabijo prednosti, ki jim ponuja prenovljena predavalnica.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNina Katarina BRAČKO
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Nina Katarina BRAČKO

  Oceni članek

  Hvala!

  User Rating: Be the first one !

  Sorodni članki

  Back to top button