Okolje

Petkov protest Mladih za podnebno pravičnost

Če ti ni vseeno za prihodnost človeštva in narave, pozor! 

Mladi za podnebno pravičnost so samoorganizirano, demokratično in raznoliko gibanje več sto posameznic in posameznikov iz celotne Slovenije. Zavzemajo se za dostojno življenje vseh na ohranjenem planetu ter konkretne, ljudem in okolju prijazne ukrepe.

Protest bo 27. septembra potekal tudi v Mariboru.

Mineva pol leta od zadnjega podnebnega štrajka. Štrajka, ko se je na ulicah desetih slovenskih mest zbralo več kot dvanajst tisoč mladih. Skupaj z milijoni drugih po vsem svetu, so od vlad zahtevali odločno ukrepanje za omejitev podnebne krize, takojšen pravičen prehod na nizkoogljične vire energije ter življenje v sonaravni in pravični družbi.

Vlada Republike Slovenije med tem še vedno zavlačuje ter sprejema polovične ukrepe in lepotne popravke.

Zato moramo državljani vladi ponovno jasno in brezkompromisno ponoviti zahteve (prebereš jih lahko na Zahteve_september 2019), ki vodijo v brezogljično in pravičnejšo družbo.

Člani gibanja Mladi za podnebno pravičnost zato v petek, 27. septembra ob 11:55 uri, ponovno organizirajo Podnebni štrajk po celotni Sloveniji. S tem se pridružujejo globalnemu gibanju za zeleno in pravično prihodnost. Prav je, da se na ta dan kot aktivni državljani pridružimo aktivistom na ulicah po vsej Sloveniji.

Več informacij o poteku protestov, njihovih lokacijah in dogodkih pred protesti lahko dobiš na Facebook strani Mladi za podnebno pravičnost, prek elektronske pošte na naslov mladizapodnebnopravicnost@gmail.com ali na spletni strani Mladi za podnebno pravičnost.

 

 Zveza ŠKIS
 arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button