IzobraževanjeOkolje

EU Youth Cinema: Green Deal – filmska projekcija v Cineplexxu Maribor

Združenje EPEKA v okviru projekta EU Youth Cinema: Green Deal 24. novembra organizira projekcijo filmov v mariborskem Cineplexxu.

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki predstavlja zelene cilje Evropske unije v filmskem kontekstu. Projekt prispeva k vrednotenju in razumevanju Zelenega dogovora EU med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi. Projekt vključuje zlasti mlado občinstvo in jih nagovarja k naslavljanju okoljskih izzivov ter spodbuja zelene dejavnosti in življenjske navade.

Projekt bo mladim in učiteljem ponujal program filmskih in izobraževalnih aktivnosti v obdobju 24 mesecev. Filmske projekcije in pretočne vsebine bo spremljalo didaktično gradivo ter tematsko povezane razprave, delavnice in predavanja.

Program temelji na skrbno izbrani filmski zbirki 25 evropskih filmov, ki bodo med majem 2022 in majem 2024 predstavljeni tako v kinematografih kot tudi preko spletne pretočne platforme.

Projekt se izvaja v Sloveniji, Avstriji, na Hrvaškem, v Severni Makedoniji in Romuniji. Vsi filmi bodo na voljo s podnapisi v lokalnih jezikih, primerni so za mlade od 10. leta starosti.

24. novembra v kinu film o nezakoniti trgovini z lesom

Eden izmed filmom, ki si ga bo mogoče ogledati, je dokumentarec Wood: Game-changers undercover (Les – adut pod krinko). Na sporedu bo 24. novembra, ob 11.30, v Cineplexxu, Maribor.

naslovnica filma

WOOD je preiskava nezakonite trgovine z lesom, s posebnim poudarkom na Peruju in Romuniji. Slednja se izkaže za pravo El Dorado za to koruptivno poslovanje, ki mu film sledi vse do Kitajske, Rusije in ZDA. Po tem, ko so sumljiva podjetja, kot je avstrijska skupina Schweighofer, že leta v njihovem vidiku, se aktivisti EIA (Agencija za okoljske preiskave) opremijo s skritimi kamerami in se priklopijo kot agenti CIA, da bi dokazali njihove sumljive prakse!

Za obisk kinematografov in dostop do spletne platforme je potrebna registracija ne tej povezavi.

Vsi dogodki znotraj projekta so brezplačni. Ker je število sedežev v kinih omejeno, bodo imeli prednost tisti, ki se prvi prijavijo. Projekt je sofinanciran iz programa Kreativna Evropa, Media, Študentski Kampus in Ministrstvo za javno upravo.

Mlad.si
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button