Okolje

Stari materiali v novi podobi

Interdisciplinarna skupina študentov mariborske univerze, kljub omejitvam v času epidemije koronavirusa aktivno dela in raziskuje področje problematike kopičenja odpadkov.

Interdisciplinarna skupina študentov mariborske univerze v sodelovanju z Evropskim kulturnim in tehnološkim centrom Maribor v okviru projekta Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK), z naslovom Stari materiali v novi podobi, kljub omejitvam v času epidemije korona virusa aktivno dela in raziskuje zanimivo in aktualno področje problematike kopičenja odpadkov, neodgovornega odnosa posameznikov do okolja in pravilni potrošniški miselnosti. Raziskujejo tekstilne materiale in njihovo nego. Preučujejo možnosti nege tekstila na okolju prijazen način in možnosti ponovne uporabe odpadne embalaže in prednosti biorazgradljivih materialov.

Preko video povezav in spletnih orodij Teams se redno sestajajo in izmenjujejo svoje ugotovitve, saj prihajajo iz različnih slovenskih krajev. Predanost študentov projektu in njihova strokovna znanja bodo dala, ob podpori mentorjev, nedvomno odlične rezultate. Ti bodo v obliki delavnic predstavljeni ciljnim skupinam srednješolcev  in osnovnošolcev.

Spremljate jih lahko na Facebook strani Stari materiali v novi podobi.

 

 mlad.si
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button