IzobraževanjePriložnosti

PODALJŠAN ROK ZA PRIJAVO: Pravnik v praksi 2021 za študente pravnike, ki iščejo prve izkušnje

Si študent prava ali diplomant Pravne fakultete? Star do 29 let? Se tudi ti sprašuješ kaj boš počel po opravljenem študiju? Si že zaključil študij, pa si še vedno brez rednih delovnih izkušenj?

Zavod PIP te vabi, da se vključiš v program za pridobivanje dodatnih pravniških izkušenj in znanj Pravnik v praksi 2021. Pridobil jih boš z reševanjem konkretnih pravnih primerov iz prakse, s sodelovanjem  pri dodatnem usposabljanju, s seznanitvijo o možnostih zaposlitve v različnih poklicih v pravni stroki. Osem generacij udeležencev je že sodelovalo v programu. Pridruži se jim tudi ti.

Kdo se lahko prijavi?

Program Pravnik v praksi je namenjen mladim, do vključno 29. leta starosti. Prijaviš se lahko, če izpolnjuješ katerega od naslednjih pogojev:

  • si študent zaključnih letnikov oz. absolvent ali diplomant Prve stopnje – Univerzitetnega programa »Pravo« in si brez formalnih delovnih izkušenj.
  • si študent zaključnih letnikov oz. absolvent ali magister Druge stopnje – Magistrskega študijskega programa »Pravo« in si brez formalnih delovnih izkušenj..

V program se ne moreš vključiti, če si končal študij po 1. Bolonjski stopnji smer pravo, nadaljuješ pa študij na drugi fakulteti, npr. ekonomija, …

Kaj prinaša vključitev v program?

  • seznanitev s pravnim svetovanjem,
  • praktične izkušnje pri reševanju pravnih problemov iz prakse,
  • odgovore na vprašanja kaj in kam po diplomi,
  • neformalne kompetence in usposabljanje.

Kaj je vsebina programa

  • seznanitev z brezplačnim pravnim svetovanjem Zavoda PIP,
  • reševanje pravnih primerov iz vsakdanjega življenja,
  • predstavitev pravniških poklicev, sistema pripravništva in PDI,
  • izbrana pravna predavanja: Civilni sodni postopki v praksi – Pravdni postopek in Izvršilno pravo ter iz področja Delovnega prava – Sklenitev pogodbe o zaposlitvi, pravice in obveznosti pogodbenih strank.

Trajanje in izvedba programa

Program Pravnik v praksi bo trajal predvidoma 14 ur oz. 2 tedna, v času med 22. novembrom in 3. decembrom, preko spletne platforme ZOOM.

Kako se prijavim

Poziv je objavljen na spletni strani Zavoda PIP in Pravne fakultete Univerze v Mariboru. Prijaviš pa se lahko neposredno preko e-pošte na naslov: maja.sedivy@zavodpip.si, do vključno PETKA, 26. novembra 2021. Na tem naslovu dobiš tudi vse dodatne informacije o programu.

Zavod PIP
Zavod PIP

Sorodni članki

Back to top button