DeloPriložnosti

Prijavi se na pripravništvo pri poslancu Evropskega parlamenta dr. Brglezu

Želiš spoznati Evropski parlament in delo evropskega poslanca od blizu? Ponuja se priložnost za plačano pripravništvo v Evropskem parlamentu pri poslancu dr. Milanu Brglezu (S&D).

Zainteresirane kandidatke in kandidate, ki vas zanima Evropska unija ter si želite pridobiti izkušnje z delom v izrazito mednarodnem okolju, dr. Milan Brglez vabi k prijavi za dvomesečno pripravništvo v svoji pisarni v Evropskem parlamentu v Bruslju/Strasbourgu.

Vrsta dela

Kandidat/ka bo opravljal/a vsebinsko in administrativno pomoč pri delu dr. Milana Brgleza v njegovi pisarni v Bruslju/Strasbourgu. Njegovo oz. njeno delo bo obsegalo tudi spremljanje relevantnih odborov na ravni Evropskega parlamenta in opravljanje drugih nalog, ki se bodo sproti pojavljale.

Pogoji za prijavo

Prijaviš se lahko, če si star med 23 in 28 let, izjemoma do vključno 30. Če si želiš novih izkušenj in izzivov, če se zanimaš za temeljne vrednote in delovanje Evropske unije na splošno, še posebej Evropskega parlamenta, je pripravništvo kot nalašč zate. Potrebno je tekoče znanje vsaj angleškega jezika. Prednost pri izboru bodo imeli kandidati, ki poleg angleškega jezika uporabljajo/znajo še kak drug tuji jezik (npr. uradni jezik OZN).

Postopek prijave

Vsi, ki bi želeli sodelovati v izboru, pošljite svojo prijavo po pošti na e-naslov pisarna@milanbrglez.si, najpozneje do 30. novembra 2021. Prijava naj vsebuje življenjepis v obliki Europass ter motivacijsko pismo v slovenskem jeziku (do ene A4 strani, 1,5 razmika), v katerem pojasnite, zakaj bi bilo vaše stažiranje koristno za vas in za poslanca Evropskega parlamenta

Postopek izbora

Komisija bo med prijavami izbrala najustreznejše kandidatke in kandidate in jih, če bo to potrebno, povabila na kratek razgovor. Posebno pozornost bomo posvetili načelu spolne uravnoteženosti. O izboru bodo kandidatke in kandidati obveščeni najpozneje do 31. 12. 2021, po e-pošti. Vsak od izbranih kandidatk in kandidatov bo obveščen o datumu začetka pripravništva. Za morebitne dodatne informacije lahko pišete na: pisarna@milanbrglez.si.

FDV
Spletna stran dr. Milana Brgleza

Sorodni članki

Back to top button