Delo

Kako lahko povečaš produktivnost pri delu od doma?

Portal Mladi Podjetnik svetuje, kako lahko postaneš bolj uspešen in produktiven, ko delo opravljaš od doma. Čeprav je delo od doma postalo izjemno cenjeno, pa lahko domače okolje vseeno močno vpliva na produktivnost. Kako se ga lotiti?

Tako imenovani coworking prostori predstavljajo odlično alternativo za delo iz domače pisarne in pridejo v poštev predvsem pri tistih posameznikih, ki se sami ne zmorejo dovolj motivirati, da bi delo opravljali kar od doma.

V kolikor pa bi vseeno želel poskusiti delati od doma, pa si preberi nekaj iztočnic, ki so jih pripravili na portalu Mladi podjetnik in ki ti bodo pomagale razrešiti najpogostejši problem dela iz domačih pisarn: nizko produktivnost.

Izogibaj se hkratnemu opravljanju večih opravil

Eden največjih uničevalcev produktivnosti je opravljanje večih opravil naenkrat. Ne le časovna izguba, multitasking, kot se tovrstnemu početju reče s tujko, ljudem prinaša tudi stres ter zmanjšuje njihov fokus in motivacijo.

Enostaven način za izogib multitaskingu je na primer že izklop obvestil na mobilniku in elektronski pošti, pa tudi delo v zgodnjih jutranjih ali nočnih urah, ko je distrakcij iz zunanje okolice malo.

Investiraj v primerno opremo

V kolikor spadaš med tehnološke navdušence, si za ta korak najverjetneje že poskrbel. Ostali pa se boste o pomembnosti primerne tehnološke opremljenosti (zmogljiv računalnik, hitra povezava z internetom, dober mobilni telefon, kvaliteten in velik ekran) morali obvezno pozanimati. Dobra oprema je namreč predpogoj za produktivno opravljanje dela.

Poskrbeti boš seveda moral tudi za primeren delovni prostor: prostorna miza in kvaliteten stol (ali stoječa miza v izogib težavam z dolgotrajnim sedenjem) sta obvezna oprema vsake domače pisarne.

Poskrbi za primerno delovno vzdušje

V domači pisarni si ti tisti, ki je zadolžen za primerno vzdušje. Poskrbi, da se boš ob delu počutil dobro in motivirano – bodisi s pomočjo glasbe, ki bo igrala v ozadju, odprtimi okni za svež dotok zraka, aromatično dišavno svečko ali čim podobnim.

Med delom si vzemi tudi kakšen odmor

Ne imej slabe vesti, če ti ne bo uspelo sedeti za mizo celih 8 ur dnevno. Od časa do časa si vzemi odmor, saj boš na ta način spodbudil svoje možgane in povečal produktivnost.

Mladi podjetnik / MF
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button