Izobraževanje

Na FERI gostili Izo in Sama Logina

Samo Login je magistriral na FERI.

V organizaciji Alumni kluba Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru, je na fakulteti potekalo vabljeno predavanje Ize in Sama Logina, z naslovom »Študij, osebno poslanstvo in uspeh«.

Tema predavanja, ki je naletelo na zelo dober odziv med študenti, diplomanti in zaposlenimi, je bil študij računalništva in uporaba pridobljenih znanj formalne izobrazbe v poslu. Zakonca Login sta v dobri uri na sproščen način predstavila svoje izkušnje, nasvete in spomine iz časa študija ter začetka njune poslovne poti. Še posebej sta poudarila vrednost razmišljanja, ki jima ga dal študij računalništva, in pomembnost dobre ekipe ter ekipnega duha, osebnega poslanstva in postavljanja dobrih ciljev – vsi skupaj po njunem mnenju igrajo bistveno vlogo pri osebnem in poslovnem uspehu.

Samo in Iza Login.

Pred predavanjem sta se v družbi dekana, prof. dr. Boruta Žalika, in članov vodstva fakultete z veseljem sprehodila po FERI in spoznala raziskovalno delo ter nekatere projekte, s katerimi se na fakulteti ukvarjajo. »Zakoncema Login sem hvaležen za obisk Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter za njune vzpodbudne besede našim diplomantom in zaposlenim, predvsem pa bodočim študentkam in študentom, ki se odločajo za svojo študijsko pot. Pokazala sta, da je na podlagi znanj, pridobljenih med študijem, mogoče premikati meje tudi v globalnem svetu. Pohvalila sta naše študijske programe in predstavljeno raziskovalno delo ter zaznala našo željo po odličnosti,« je ob koncu uspešnega dogodka povedal dekan FERI, prof. dr. Borut Žalik.

Gostujoče predavanje je bilo zelo obiskano.

Po besedah Loginovih, je bil to eden izmed zelo redkih dogodkov v Sloveniji, na katerih je poleg Ize govoril tudi Samo, ki je sicer magistriral na FERI, kar je, po besedah predsednika Alumni kluba UM FERI, doc. dr. Miloša Bekovića, za fakulteto še posebej velika čast. »Iza in Samo Login sta ambasadorja študija tehnike in podjetništva. Dokazala sta, da za velike zgodbe na področju novih tehnologij ne potrebuješ nujno prestižnih univerz ter silicijeve doline, ampak zadostuje domače znanje in slovensko okolje. Predstavila sta nam svojo pot od njunih začetkov, preko Outfit7 pa vse do današnjega poslanstva. Vesel sem, da sta se odzvala našemu vabilu in nesebično delila njune bogate izkušnje z nami.«

Vesela, da je bil udeležencem dogodek všeč, sta bila tudi gosta. »Iskreno se zahvaljujeva doc. dr. Bekoviću, ki naju je povabil na srečanje. Zahvaljujeva se tudi dekanu, prof. dr. Žaliku, ter ostalim profesorjem, ki so nama predstavili kurikulume študijskih programov in visoko tehnološke projekte, za katere z zagotovostjo lahko rečeva, da segajo v bok projektom prestižnih in uglednih univerz po svetu. Srečanje je bilo zelo prijetno, pozitivno pa sva bila presenečena nad kopico vprašanj po zaključenem predavanju. Vesela bova, če bo vsaj kak delček zgodbe najinih izkušenj pomagal udeležencem dogodka pri doseganju njihovih ciljev.«

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGPia PREBEVŠEK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660dr. Bogdan DUGONIK

Sorodni članki

Back to top button