Izobraževanje

Fakulteta za strojništvo otvorila prenovljeno predavalnico

Na Fakulteti za strojništvo (FS) Univerze v Mariboru (UM) so zadnjih nekaj let obnovili že kar štiri učilnice, saj se trudijo narediti čim boljše pogoje za študente strojništva. UM se je za sodelovanje ob prenovi učilnice B-301 povezala s podjetjem BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje.

Na FS UM je potekala slavnostna otvoritev prenovljene predavalnice B-301. Gre že za četrto sodobno prenovljeno predavalnico v zadnjih nekaj letih. Dogodka so se udeležili predstavniki UM, predstavniki podjetja BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje, dekani in prodekani FS ter študenti strojništva, za katere je učilnica tudi namenjena.

Dobri študijski pogoji so osnova za učinkovito izobraževanje

FS UM bi rada tako študentom za študij kot zaposlenim za delo zagotovila čim boljše pogoje. Zato so se povezali s podjetjem BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje, proizvajalcem malih gospodinjskih aparatov. Z njihovo pomočjo ima predavalnica sedaj obnovljena tla, stene, nameščeno novo pohištvo (mize, stoli), projektorje, table in projekcijsko platno. Prebarvali so se še zidovi učilnice, nameščene pa so tudi vitrine z reprezentančnimi izdelki podjetja (gospodinjskimi aparati).

Nagovor dekana, rektorja in direktorjev

Najprej je nekaj besed spregovoril dekan FS UM Bojan Dolšak. Poudaril je pomembnost fakultete in bodočih strojnikov ter se zahvalil podjetju, ki je z investicijo pripomoglo k obnovitvi učilnice. Dodal je, da je v načrtih še veliko drugih projektov in da se veseli sodelovanja v prihodnosti.

otvoritev prenovljene predavalnice, prenovljena predavalnica, fakulteta za strojništvo um, fs, strojniki, inženirji, BSH Hišni aparati d.o.o Nazarje, prenavljanje predavalnic, prenavljanje fakultet, sodobna prenova, izobraževanje, izboljševanje študijskih pogojev, zdravko kačič, bojan dolšak, boštjan gorjup, matija petrin, univerza v mariboru, um, prenova | Učilnica ima sedaj na razstavi tudi male gospodinjske aparate podjetja.
otvoritev prenovljene predavalnice, prenovljena predavalnica, fakulteta za strojništvo um, fs, strojniki, inženirji, BSH Hišni aparati d.o.o Nazarje, prenavljanje predavalnic, prenavljanje fakultet, sodobna prenova, izobraževanje, izboljševanje študijskih pogojev, zdravko kačič, bojan dolšak, boštjan gorjup, matija petrin, univerza v mariboru, um, prenova | Govor je podal tudi rektor UM, Zdravko Kačič.
| V imenu podjetja BSH Hišni aparati d.o.o Nazarje sta spregovorila dva direktorja.
otvoritev prenovljene predavalnice, prenovljena predavalnica, fakulteta za strojništvo um, fs, strojniki, inženirji, BSH Hišni aparati d.o.o Nazarje, prenavljanje predavalnic, prenavljanje fakultet, sodobna prenova, izobraževanje, izboljševanje študijskih pogojev, zdravko kačič, bojan dolšak, boštjan gorjup, matija petrin, univerza v mariboru, um, prenova | Zadnji del učilnice je opremljen s slikami preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

  Nato je o pomembnosti inženirjev spregovoril rektor UM, Zdravko Kačič. Poudaril je, da se avstrijska podjetja bolj zavedajo pomembnosti naših strojnikov kot slovenska industrija in da je današnji dan pomemben ravno zato, ker gre za krepitev sodelovanja slovenskih podjetij in fakultet ter posledično študentov. Vsem je zaželel še uspešno delo v prihodnosti.

  Govor sta podala še predstavnika podjetja: direktor na področju gospodarjenja in predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, Boštjan Gorjup in direktor, odgovoren za področje tehnike, Matija Petrin. Oba sta na tej fakulteti tudi študirala strojništvo. Boštjan Gorjup je poudaril, da FS UM deluje že 60 let in na trg poslovanja privede sposobne inženirje, na kar smo lahko ponosni.

  “Biti inženir je izzivov polno in zahtevno delo”

  Za konec je Matija Petrin citiral še dekana Bojana Dolšaka, da je inženirstvo zahtevno delo, a prinaša tudi dosti zadovoljstva. Dodal je še, da se tudi on veseli sodelovanja v prihodnosti, saj se zaveda, da je investicija v študente, ki so izjemno pomembni, investicija za prihodnost. Ob zaključku otvoritve so dekan FS UM in predstavnika podjetja BSH Hišni aparati d.o.o Nazarje še slavnostno prerezali trak.

   

  Mojca KUPČIČ
  Mojca KUPČIČ

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button