Kultura

Film: Tihotapec

Clint Eastwood in njegova hči skupaj v mojstrovini.

Drama Tihotapec ni zgolj novi režijski podvig Clinta Eastwooda. Ta v njej tudi nastopa, ob zvezdnikih Bradleyju Cooperju, Laurenceu Fishburnu, Michaelu Peñi, Dianne Wiest in Andyju Garcii. Poleg njih igra še Clintova hči Alison Eastwood.

Eastwood je Earl Stone, možakar brez prebite pare v svojih osemdesetih. Sam je in tik pred tem, da mu banka zaseže podjetje, ko dobi ponudbo za službo, za katero mora zgolj znati voziti avto. Zveni enostavno – le da Earl ne ve, da je sprejel delo kurirja za droge mehiškega kartela. Odlično mu gre; tako odlično, da mu povečajo obseg tovora in mu dodelijo neposrednega nadrejenega. A ta ni edini, ki skrbno pazi na Earla; skrivnosten novi tihotapec pade v oko tudi ambicioznemu agentu Agencije za boj proti drogam Colinu Batesu (Bradley Cooper). Čeprav Earl nima več težav z denarjem, se nadenj zgrne preteklost in vprašanje je, ali bo uspel popraviti vse pretekle napake, preden ga v primež dobi roka pravica … ali pa silaki kartela.

S Tihotapcem se oskarjevec Eastwood po kritiško priznanem Gran Torinu iz leta 2009 prvič spet postavlja na obe strani kamere, medtem ko je Cooper, ki je nedavno za sodelovanje z Eastwoodom v Ostrostrelcu prejel nekaj nominacij za oskarja, ravnokar debitiral kot režiser z glasbeno dramo Zvezda je rojena, v kateri ob Lady Gaga tudi igra.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGBlitz Slovenija
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660Blitz Slovenija
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGBlitz Slovenija

 

Sorodni članki

Back to top button