Kultura

Filma Batgirl, ki je že posnet, ne bodo predvajali javnosti

Že posnetega filma Batgirl po poročanju več ameriških filmskih portalov ne bodo prikazali niti v kinematografih niti ponudnik pretočnih storitev. Studio Warner Bros je namreč opustil adaptacijo stripa, so poročali Variety, Hollywood Reporter in drugi ameriški mediji. Novico so na Instagramu potrdili tudi režiserja Adil El Arbi in Bilall Fallah ter glavna igralka Leslie Grace.

90 milijonska izguba

Filmska industrija je bila nad tem korakom presenečena, je pisal Variety. Skoraj nikoli se ne zgodi, da bi studio preprosto opustil že posneti film. Prvotno naj bi film stal 75 milijonov dolarjev, vendar se je zaradi pandemije proračun razvlekel na 90 milijonov dolarjev. Batgirl naj bi bil nedavno že v fazi postprodukcije in nato konec leta prikazan na pretočni storitvi HBO Max.

Po poročanju portala Variety naj bi bil ta film nekaj posebnega za oboževalce. Glavno vlogo bi zaigrala latinskoameriška igralka Leslie Grace, film bi bil tudi eden izmed prvih, ki bi vseboval trans lik, povzet po trans liku iz stripa, igral pa bi ga trans igralec. V vlogo Batmana bi se vrnil tudi Michael Keaton. Oboževalci so zato izjemno razočarani nad novico, da si Batgirl ne bodo mogli ogledati.

Ob Leslie Grace in Michaelu Keatonu bi zaigrala še J. K. Simmons in Brendan Fraser. Film sta režirala belgijska režiserja Adil El Arbi in Bilall Fallah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adil El Arbi (@adilelarbi)

Film se je slabo odrezal na testnih projekcijah

Časnik New York Post je, sklicujoč se na vire v Hollywoodu, poročal, da je bil film Batgirl na testnih projekcijah slabo sprejet pri gledalcih. Kljub temu pa na poralu NPR pravijo, da se je v kinematografih predvajalo že mnogo slabih filmov, od Batman Forever pa vse do polomije Cats.

Po poročanju portala Deadline.com pa naj bi pravi razlog povezan z novimi prednostnimi nalogami, strategijami in ukrepi za zmanjšanje stroškov novega medijskega koncerna Warner Bros Discovery. Studio Warner Bros v torek po pisanju dpa še ni komentiral načrtov za film Batgirl.

Lik Batgirl se je v stripih prvič pojavil v 60. letih minulega stoletja. Zgodba o superjunakinji se vrti okoli Barbare Gordon, hčerke komisarja Jamesa Gordona, načelnika policije v Gotham Cityju. Leta 1997 je v manjši vlogi Batgirl v filmu Batman & Robin ob Georgeu Clooneyju kot Batmanu zaigrala Alicia Silverstone.

Glavna igralka Leslie Grace je na Instagramu tudi sama potrdila to novico.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leslie Grace (@lesliegrace)

STA, NPR
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button