Potovanje

Goljufanje na letališču, lažnivi mediji in ostale napake med potovanji

Potovanja so izjemno vznemirljiv del naših življenj, a na poti lahko storimo veliko napak, zaradi katerih je izkušnja morda slabša, kot bi bila sicer. Preveri nekaj osnovnih pravil, čemu se na potovanju raje izogni.

Preizkušanje sreče s pretežko prtljago

Ne glede na to, kaj morda vidiš na internetu, boš na letalo težko prišel s pretežko prtljago. Letalske družbe delujejo z namenom proizvajanja dobička in če ti lahko zaračunajo dodatne stroške, si lahko prepričan, da ti jih tudi bodo. Ne samo, da so dodatni stroški za težo prtljage višji, če jih ne poravnaš vnaprej, temveč ti bodo povzročili tudi nepotreben stres pred vkrcavanjem na letalo. Zato pred potjo vedno preveri, če tvoja prtljaga ustreza zahtevam.

Premalo časa med letalskimi povezavami

Če imaš premalo časa za prestop na drugo letalo, je lahko divjanje po letališču prava nočna mora. Ker moraš opravljati carinske in varnostne preglede, poskrbi, da bo tvoj postanek trajal med dvema in štirimi urami. Bolje je posedeti in spiti kavo, kot zamuditi na letalo in potovanje začeti z živčnim zlomom.

potovanje
Divjanje po terminalih je lahko prava nočna mora.

Izpuščanje destinacij zaradi napihnjenih medijskih zgodb

Pred potovanjem je seveda smiselno preveriti varnostno situacijo države, ki jo želiš obiskati, ob tem pa se obrni na več virov, ki naj bodo zanesljivi. Preveri uradna navodila držav in ambasad ter preberi dejanske izkušnje popotnikov. Zgodbe iz medijev so lahko namreč večkrat napihnjene in te odvrnejo od destinacije, četudi je ta povsem varna za obisk.

Preveč časa izgubljenega v velikih mestih

Mestni oddihi, v katerem v nekaj urah začutiš utrip velikega mesta, so seveda krasni, ob tem pa ne pozabi na obisk manjših mest. Države so namreč veliko več kot samo njihove prestolnice.

potovanje, ulica
Na potovanjih se odpravi tudi v manjša mesta in v bolj skrite kotičke.

Prehranjevanje v bližini večjih turističnih znamenitosti

Seveda je priročno jesti tik pred Louvrom, če želiš boljšo hrano po ugodnejši ceni, pa je najbolje, da se sprehodiš nekaj ulic stran od glavnih turističnih znamenitosti. Tam so cene običajno vrtoglavo visoke, postrežba pa manj kvalitetna. Ob tem seveda obstajajo izjeme, a večje turistične znamenitosti praviloma obkrožajo dražji gostinski obrati.

Nepoznavanje lokalnih prevar

Ko raziskuješ in načrtuješ naslednje potovanje, se pozanimaj tudi o prevarah, značilnih za destinacijo, kamor potuješ. Vsi (še posebej večji) kraji imajo svoje prevarante – pa naj bodo to lažne kazni ali podtikanje stroškov.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button