Potovanje

PZS v samem vrhu s kakovostno mrežo mladinskih prenočišč

Popotniško združenje Slovenije (PZS), ki predstavlja Slovenijo v mednarodnem združenju mladinskih prenočišč Hostelling International, spada v sam vrh organizacij, ki s kakovostno mrežo mladinskih prenočišč bistveno podpirajo mobilnost mladih in mladinski turizem v svetovnem merilu.

Popotniško združenje Slovenije (PZS) je prejelo t.i. “zlati status” med organizacijami mladinskih prenočišč. Omenjeno pridobitev so prejeli na podlagi izpolnitve najmanj tri četrtine najstrožjih zahtev, ki so zapisane v  strateškem načrtu mednarodnega združenja mladinskih prenočišč.

PZS je prejel t.i. “zlati status” med organizacijami mladinskih prenočišč.

Mednarodno združenje mladinskih prenočišč ima izjemno visoke standarde. Ne samo s tehničnega vidika, ampak predvsem z vidika trajnostnega razvoja in kakovosti. Svojih 65 članic razvršča v več kategorij, med katerimi je najvišja prav zlata.

S poletjem 2019 se Slovenija uvršča med sedem (od 65) najboljših držav na področju mladinskega turizma skupaj z Novo Zelandijo, Švico, Španijo, Izraelom, Finsko in Luksemburgom.

“V Popotniškem združenju Slovenije smo izjemno ponosni, da s svojo mrežo preko 30. mladinskih prenočišč bistveno prispevamo k odličnosti slovenske turistične ponudbe na področju mladinskega turizma in popotništva, kar v Sloveniji predstavljamo,” je ob doseženem povedal Igor Jurišič, predsednik PZS.

 

mlad.si
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button